Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Wie wordt GREENFLUENCER 2021?

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 16 december 2021
321 sec


'Degenen die zo gek zijn te denken dat ze de wereld kunnen veranderen, zijn degenen die het ook doen'

Voor de derde maal presenteren wij u de elf dapperste en innovatiefste groenprofessionals. Vrouwen en mannen die voorop durven te lopen als het gaat om thema's die ertoe doen. Die, met hun hoofd boven het groene maaiveld, verandering tot stand brengen. Want zeg nu zelf: of het nu gaat om klimaatproblematiek of gezondheidsproblematiek, groen is altijd een goed antwoord.


Zoals gebruikelijk bestaat de shortlist weer uit elf inspirerende mensen. Elf is immers het gekkengetal, en zoals Steve Jobs al zei: 'Degenen die zo gek zijn te denken dat ze de wereld kunnen veranderen, zijn degenen die het ook doen.' Wie verdient volgens u de titel Greenfluencer 2021?

Steve Jobs: 'Here's to the crazy ones ... You can quote them, disagree with them, but the only thing you can't do is ignore them because they change things ...'

Stemmen kan tot 7 januari 2022. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op de eerste dag van de Groene Sector Vakbeurs.

Heidi van Woudenberg is door haar innovatieve benadering van groene baten opgevallen
Heidi van Woudenberg is door haar innovatieve benadering van groene baten opgevallen

Heidi van Woudenberg

Wellicht voor weinig mensen in de groene sector een bekend gezicht. Woudenberg komt oorspronkelijk bij de Rabobank vandaan en is nu met haar bedrijf Greensteps Duurzame Innovatie druk bezig met concepten om groene baten te kunnen verzilveren. Itree en TEEB zijn tools in onze sector waarmee wij de waarde van groen aan iedereen inzichtelijk kunnen maken. Toch blijven grootschalige investeringen in groen achter. Van Woudenberg denkt daarom verder. Zo oppert ze de ontwikkeling van zogenaamde ecocredits, vergelijkbaar met emissierechten. Hiermee worden de groene baten van gezond groen verhandelbaar. Een interessante en innovatieve gedachtegang, die wij als uitgeverij graag op de voet volgen.


Ecocredits, een tool waarmee de groene baten van gezond groen verhandelbaar worden

Martijn de Groot neemt de dingen nooit zoals ze zijn, maar streeft actief verandering na.
Martijn de Groot neemt de dingen nooit zoals ze zijn, maar streeft actief verandering na.

Martijn de Groot

Is met zijn bedrijf De Groot Hoveniers al bijna 20 jaar actief als ondernemer in de hovenierssector. Maar De Groot doet veel meer: hij is maatschappelijk betrokken bij de hovenierssector door te investeren in onderwijs en kennisdeling. Hij is één van de drie kartrekkers die het hoveniersonderwijs bij Yuverta Nijmegen op de schop hebben genomen. In plaats van te klagen over het groenonderwijs, zet De Groot zijn schouders eronder. Als deze actieve hovenier ergens ontevreden over is, onderneemt hij actie. Zo startte hij dit jaar een speciale bedrijfsopleiding elektrotechniek voor hoveniers op. Want goede elektromonteurs zijn net zo schaars als goede hoveniers; waarom dan niet je eigen personeel opleiden voor het aansluiten van buitenkeukens, lichtplannen en wifipunten? Verder is De Groot actief in de VHG-ledenraad en het Jong Ondernemersplatform van de VHG.


Ronald Loch

Loch is zo'n boomspecialist met duizend en één ideeën, die ze ook nog eens allemaal uitvoert. Hij begon zijn carrière in 1986 als boomverzorger bij de gemeente Rotterdam. Inmiddels luidt de naam van zijn functie 'adviseur bomen' bij diezelfde gemeente. Recent bedacht hij een bladmulcher waarmee hij het landelijke nieuws haalde, een innovatief antwoord op alle ophef rondom bladblazers. Met zijn bladmulcher (en van GKB) kun je het blad dat bomen laten vallen teruggeven aan de aarde, zonder in te leveren op beeldkwaliteit of veiligheid. Daarnaast zet Loch in op kennisdeling door lidmaatschap van de Intergemeentelijke Studiegroep Boomverzorging en de kwaliteitscommissie van de NVTB. Ook is hij altijd van de partij bij seminars en bijeenkomsten rondom zijn vakgebied.


Maaskant werkt al bijna 20 jaar voor de Koninklijke VHG en heeft menig hovenier en groenvoorziener voorzien van passende antwoorden

Richard Maaskant beantwoord al bijna 20 jaar prangende ondernemersvragen in het groen
Richard Maaskant beantwoord al bijna 20 jaar prangende ondernemersvragen in het groen

Richard Maaskant

Interpretatie van de nieuwe cao hoveniersbedrijf, omgaan met sterke prijsstijgingen in de sector of vragen rondom de nieuwe verplichting van digitale klic-meldingen - voor het beantwoorden van al die prangende vragen staat Richard Maaskant al jaren klaar voor ondernemende hoveniers. Maaskant werkt al bijna 20 jaar voor de Koninklijke VHG en heeft menig hovenier en groenvoorziener voorzien van passende antwoorden. Hij opereert hierbij meer op de achtergrond, maar dat maakt hem zeker niet minder nominatiewaardig.


Brenda Swinkels

Een bekend gezicht in de groene sector. Swinkels werkt al meer dan 20 jaar bij Van den Berk Boomkwekerijen. Zij is voorgedragen door de titel van Greenfluencer 2021 door Wim van Ginkel. Van Ginkel roemt al haar goede werk in de voornamelijk mannelijke boomkwekerijwereld. Ze draagt haar steentje bij aan het vergroenen van steden en gebouwen door de inrichting van de Eindhovense Trudo Toren en Wonder Woods in Utrecht. De kennis en praktijkervaringen die ze daarbij opdoet, deelt ze graag met de rest van de sector middels interessante webinars.


Reinds viel dit jaar op omdat hij de discussie over de werkdruk in de sector aanzwengelde

Bas Reinds

Bas Reinds

Heeft Domo Sports Grass in een paar jaar tijd naar de top geloodst in de zeer competitieve Nederlandse kunstgrasmarkt. Is daarnaast actief als bestuurslid bij de branchevereniging BSNC. Reinds viel dit jaar op omdat hij de discussie over de werkdruk in de sector aanzwengelde, wat tot meerdere bijeenkomsten over dit onderwerp leidde. Er lijkt daardoor verbetering op komst voor een probleem dat de branche al jarenlang bezighoudt.


Michel van Uffelen
Michel van Uffelen

Michel van Uffelen

Maakte vanuit greenkeeping de overstap naar sportveldonderhoud. Liep dit jaar stage op Kristianstads Golfklubb, een prestigieuze golfbaan in Zweden, als onderdeel van het FEGGA-scholarship. Van Uffelen leerde daar niet alleen zelf veel op topniveau, maar gaf ook vakgenoten een uniek kijkje achter de schermen. Met diverse blogs, die geplaatst werden door de greenkeepersassociatie en in vakblad Greenkeeper, hield hij iedereen op de hoogte.


Annemarie Moons

Annemarie Moons

Annemarie Moons is als bestuurslid bij Yuverta volop actief om het groene onderwijs weer aantrekkelijk te maken voor jongeren. Eerder was de werving van nieuwe leerlingen gefragmenteerd over de 53 scholen in Nederland. Nu worden de krachten gebundeld onder de paraplu van Yuverta. Moons is hierbij de spin in het web. Ook is ze actief betrokken bij een aanvraag aan het Nationaal Groeifonds om alle industrieterreinen in Nederland te vergroenen, en maakt ze zich hard voor de integratie van klimaatadaptatie in het onderwijs.


Bouwmeester is, in positieve zin, de luis in de pels van het sportveldenwereldje

Marcel Bouwmeester

Bouwmeester is, in positieve zin, de luis in de pels van het sportveldenwereldje. Hij neemt claims nooit voor kennis aan, maar is altijd kritisch - ten opzichte van producenten, de branchevereniging en ook vakblad Fieldmanager. Dat doet hij in zijn eigen gemeente Utrecht, via zijn betrokkenheid bij de VSG en op persoonlijke titel. Daarnaast staat hij altijd open voor kennisdeling waar de branche iets van kan leren, zoals The Fork.


Hiermee stond hij mede aan de wieg van de ideeën in de markt over het mechanisch bijhouden van deze onderdelen van de buitenruimte

Dick van Breda
Dick van Breda heeft op het mechanisch onderhouden van sloten, bermen en wegen zijn stempel gedrukt

Dick van Breda

Dick van Breda van mechanisatiebedrijf Wim van Breda is niet iemand die verandering creëert door luidruchtig voorop te lopen. Van Breda heeft met zijn bedrijf een sterke inhoudelijke focus op het onderhoud van bermen, wegen en sloten. Hiermee stond hij mede aan de wieg van de ideeën in de markt over het mechanisch bijhouden van deze onderdelen van de buitenruimte. Hij is daarbij de bescheidenheid zelve en zal nooit zeggen dat ideeën uit zijn koker komen, maar stiekem geeft hij veel input in de markt. Dat was onder meer het geval bij de integratie van het nieuwe keurmerk Kleurkeur. Wat ons betreft, is deze nominatie bedoeld voor zijn hele oeuvre.


Erik Punt

Last but certainly not least: Erik Punt. Als dga van De Eijk Groep is Punt altijd in voor samenwerking en makkelijk bereikbaar. Hij heeft oog voor de mensen in de sector, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij is hij altijd op zoek naar duurzame alternatieven en innovaties. Zo presenteerde hij dit jaar een gloednieuw bedrijf: GAES, Groen als een Service. GAES is geen klassiek groenbedrijf, maar wil invulling geven aan ecosysteemdiensten die de openbare ruimte moet leveren op die locatie. Denk daarbij aan hittestressreductie of waterhuishouding.


Groene beloftes

December is niet alleen een tijd van terugblikken, maar ook van vooruitkijken. Want wie gaat de groene kar trekken in de toekomst? Wij spoorden alvast een paar hoopgevende professionals op. Ze zijn nog groen als gras, maar ambitie en visie hebben ze zeker.


Houben is wellicht zelf geen groen blaadje meer, maar in de sector is hij nog zo groen als gras

Martin Houben

Martin Houben

Houben is wellicht zelf geen groen blaadje meer, maar in de sector is hij nog zo groen als gras. Houben heeft zijn strepen verdiend in de bankensector en is nu zo'n anderhalf jaar actief als directeur van Boomkwekerij Udenhout. Het is bewonderingswaardig hoe hij zich, zeker in coronatijd, de rol van Brabantse boomkweker eigen heeft weten te maken.


Yana Batista Rodriguez
Yana Batista Rodriguez

Yana Batista Rodriguez

Als je 'ambitieus' zegt, zeg je 'Yana Batista Rodriguez'. De ambities van deze jonge greenkeeper werden al beloond met diverse prijzen, zoals de titel Toro Student Greenkeeper of the Year 2021. Rodriguez is wat ons betreft een visitekaartje en ambassadeur voor het greenkeepersvak. Niet alleen door haar enthousiasme en tomeloze ambitie, maar ook omdat de combinatie vrouwen en greenkeeping helaas nog zeldzaam is.


Wij zien in Verhagen een ambitieuze jongeman van wie we nog veel gaan horen

Roy Verhagen een jong talent waar we nog veel van gaan horen

Roy Verhagen

Verhagen is werkzaam als projectleider bij Topgrass en met zijn 27 jaar al een bekend gezicht in de sportsector. Door zijn open blik, positieve instelling en enthousiasme werkt iedereen graag met hem samen. Daarnaast heeft hij een grote liefde en passie voor het vak. Recent sloot hij aan bij een rondetafelgesprek over de duurzame arbeidssituatie in de sportsector. Wij zien in Verhagen een ambitieuze jongeman van wie we nog veel gaan horen.


Over Greenfluencer

Greenfluencer is een inititatief van uitgeverij NWST om wat extra positieve aandacht te genereren voor groen professionals. Professionals die onze wereld vergroenen en verbeteren. De shortlist van Greenfluencers is samengesteld door de redactie van NWST. Wij hebben professionals genomineerd die de redactie in positieve zin zijn opgevallen over de hele breedte van de groene sector. Het initiatief Greenfluencer wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Groenkeur.

GREENFLUENCER

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Arie Voorneveld
Monday 6 December 2021
Johan van den Berk
Monday 6 December 2021
Mijn stem gaat baar Brenda Swinkels.
Rud Van Herck
Monday 6 December 2021
Mijn stem gaat naar Ronald Troch
Leeft in en met de natuur = verbondenheid
Zet talrijke innovatieve ideeën om in de praktijk
En …. Als je hem tegen komt op tv - pers of op straat hoort en voelt je zijn passie voor de natuur die je aanzet tot green thinking
C Mulder
Monday 6 December 2021
Ronald Loch verdient die prijs!
Hilde de willigen
Monday 6 December 2021
Ronald Loch expert op gebied van bomen zelfs in Zeeland.
Marcel
Monday 6 December 2021
Frank Broers
Monday 6 December 2021
Brenda Swinkels
Fedde van Deursen
Monday 6 December 2021
Super mooi project over heel Europa!
Monique van Deursen
Monday 6 December 2021
Super mooi project!
Rianne Kastelijn
Monday 6 December 2021
Brenda is een echt vakspecialist!!
Dick Oosthoek
Monday 6 December 2021
Wat een mooi stel mensen werkt er in onze sector. Veel oog voor innovatie, de mens en inspiratie. Dat wordt nog lastig kiezen.
Ilse
Tuesday 7 December 2021
Brenda Swinkels! Topper in de groene sector en geeft goede en erg duidelijke webinars!
Klaas Wiertsema
Tuesday 7 December 2021
Ik ga voor Brenda Swinkels
J.E. Trachsler
Tuesday 7 December 2021
Absoluut Brenda Swinkels, kennis en kunde in de groene sector, die dit goed naar buiten weet te brengen!
Y. Benningshof
Tuesday 7 December 2021
Ronald Loch, ja toch!
Marian de Vries
Tuesday 7 December 2021
Brenda Greenfluencer-Swinkels natuurlijk!
Tim
Tuesday 7 December 2021
Zeker Brenda Swinkels, ik ben al jaren fan van haar. Topvrouw met veel kennis en vakliefde.
Jacqueline van den Berg
Tuesday 7 December 2021
Heidi van Woudenberg! Verstand van financiële groene zaken, bevlogen, creatief en de motor van nog zoveel meer groene ideeën en initiatieven. Daar wordt iedereen beter van
Ad van der Leer
Tuesday 7 December 2021
Een zeer betrokken persoonlijkheid in de hoveniersector
Wilco Den Hartog
Wednesday 8 December 2021
Ronald Loch, zeker weten zeer goede ideeën.
Van der Hulst
Friday 10 December 2021
Allemaal goede kanshebbers! Volgens mij is het wel tijd om categorieën in de verkiezing tot Greenfluencer aan te brengen. Om maar in het groen te blijven; zijn de voorgedragen personen rijp en groen door elkaar en is het appels met peren en kiwi's met kruisbessen vergelijken op deze manier! ;)
Jacco de Frel
Friday 10 December 2021
Ronald Loch. Elke gemeente mocht wensen een adviseur van zijn kaliber in haar team te hebben.
Lia de kievit
Tuesday 21 December 2021
Topper die Ronald Loch. Kundig en met humor!
Adeline
Tuesday 21 December 2021
Ik stem voor Ronald,bomen zijn niet alleen zijn job het is zijn passie.
Danny Walschaers
Tuesday 21 December 2021
Vriend voor het leven,altijd leuk om naar zijn verhalen over de bomen te luisteren.
Topper als vriend,maar zeker in zijn job als bomenadviseur!
Will Snijder
Tuesday 21 December 2021
Mijn stem gaat naar Ronald Loch. De enige echte bomenspecialist

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER