Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De Eijk neemt GAES mee naar Vakbeurs Openbare Ruimte

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 30 augustus 2021
52 sec


Dit treft u 22 en 23 september aan op de beursvloer van de Jaarbeurs in Utrecht

Na een jaar zonder, kunnen we elkaar 22 en 23 september aanstaande tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte (VOR) in Utrecht hopelijk weer live ontmoeten. Vakblad Stad+Groen vroeg de sector wat zij op deze beurs gaan laten zien. Buro de Eijk, onderdeel van De Eijk Groep, neemt haar nieuwe beplantings- en inrichtingsconcept mee.

Gouverneurplein Den Haag. Foto: Buro de Eijk
Gouverneurplein Den Haag. Foto: Buro de Eijk

Het idee is niet meer afgerekend te worden op de aanleg en onderhoud van groen, maar op de waarde die de inrichting heeft voor de gebruiker. Deze waarde wordt uitgedrukt in ecosysteemdiensten. Ecosysteemdiensten van groen zijn bijvoorbeeld COâ‚‚-binding, waterberging, biodiversiteit en verkoeling. Dat betekent dat wij niet alleen bomen aanplanten en snoeien, maar ook sensoren plaatsen, metingen doen en de data analyseren. Zo laten we zien dat het groen dat we beheren daadwerkelijk de afgesproken ecosysteemdiensten levert. Dus Groen Als Een Service, afgekort GAES.

GAES-project Den Haag

Het eerste GAES-project voeren wij uit voor de gemeente Den Haag. Op het Gouverneurplein meten wij de luchttemperatuur en het bodemvocht. Deze gegevens gebruiken wij voor een plan voor de herinrichting van het plein, om het plein koeler te maken en het regenwater af te koppelen en te infiltreren.


Senior beleidsmedewerker groen Ralph Pitlo van de gemeente Den Haag: 'We willen het effect van de herinrichting middels GAES over een looptijd van 5 jaar meten. We kiezen voor het Gouverneurplein als pilot voor de wijk Laak vanwege de centrale ligging en omdat op het plein verschillende microklimaten bestaan.'

Buro de Eijk is beide dagen te vinden in hal 3, stand 3.6.03.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER