Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De Eijk steekt zaagsel in paddenstoelen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, maandag 28 juni 2021
38 sec


Samenwerking tussen De Eijk Zagerij en Upzwam

Niet alleen het hout, ook het zaagsel dat bij de bewerking ervan vrijkomt, krijgt bij De Eijk Zagerij in Almere een tweede leven. Onder een nieuwe samenwerking neemt het eveneens in Almere gevestigde Upzwam, kweker van exotische paddenstoelen, de 'reststroom' af om er paddenstoelen op te groeien.


In de zagerij wordt met behulp onder meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, lokaal stamhout - deels afkomstig uit eigen projecten en deels vanuit de gemeente Almere - gezaagd tot balken en planken. Deze worden vervolgens verwerkt tot diverse producten zoals nestkasten, picknicktafels en tafelbladen. 'Als bomen toch gerooid moeten worden, dan maken we daar graag weer iets bijzonders van', aldus De Eijk. 'Zo krijgt dit hout een tweede leven en dragen we een steentje bij aan een duurzamere wereld.'

Voedingsbodem

Ook het zaagsel krijgt met de nieuwe samenwerking met Upzwam een tweede leven. De kweker gebruikt het vrijkomende zaagsel als voedingsbodem voor het telen van exotische paddenstoelen. In de toekomst is het de bedoeling dat medewerkers van De Eijk Duurzaam Werk een rol gaan spelen in het oogsten van de paddenstoelen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER