Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Alle lichten op groen: Vakbeurs Openbare Ruimte weer 'als vanouds'

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, dinsdag 22 juni 2021
85 sec


Vooruitzicht op volle beursvloer 22 en 23 september 2021

Nadat we een jaar zonder moesten doen, kunnen we straks weer: 22 en 23 september vindt in de Jaarbeurshallen in Utrecht Vakbeurs Openbare Ruimte (VOR) plaats. Zonder Stay & Go-concept, vertelt mede-eigenaar van VOR-organisator Expoproof Jean Paul Boon. 'Wat ons betreft wordt de beurs weer zoals vanouds: zonder eenrichtingsverkeer, tijdslots of een maximaal aantal standhouders en bezoekers.' Boon heeft er zin in.


Sommige beurzen kozen er afgelopen jaar voor een digitaal programma op te stellen, maar Expoproof wilde daar niet aan. 'Dat is voor ons geen beurs', zei Boon toen. 'Expoproof is opgericht om mensen in een hal bij elkaar te brengen, en dat blijven we ook doen. Wij hebben altijd gezegd: we doen het live of we doen het niet.' Helaas maakte dat dat de VOR, de beurs met alles over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte, ondanks de genomen maatregelen, vorig jaar uitbleef.

Als vanouds

Maar nu staan alle lichten op groen. Met een beetje mazzel zijn we 1 september immers zelfs van alle coronamaatregelen af. 'De situatie is ten opzichte van vorig jaar dusdanig veranderd - denk aan het toegenomen aantal vaccinaties - dat wij er vanuit gaan dat de aankomende editie als vanouds kan plaatsvinden', vertelt Boon. Het Stay & Go-concept, dat de beursorganisator vorig jaar ontwikkelde in de hoop de VOR in december 2020 alsnog fysiek te kunnen laten plaatsvinden, mag dan ook op de plank. Boon gaat ervanuit dat ook die maatregelen, zoals eenrichtingsverkeerpaden en tijdslots voor bezoekers, aankomende editie niet nodig zullen zijn.


'We hebben zin om elkaar weer te zien en gaan er vol voor', zegt Boon. Ook de wil om te bezoeken lijkt er halverwege juni al te zijn. Al 1000 bezoekers hadden zich toen aangemeld om te beurs te willen bezoeken. 'Eventueel (nog) geldende maatregelen worden natuurlijk nageleefd', besluit Boon. 'Maar de beurs komt er.'

VOR 2021: 'Geen eenrichtingsverkeer, tijdslots of een maximaal aantal standhouders en bezoekers'

Openbare ruimte én sportaccommodaties

Net als voorgaande jaren zal de beurvloer gevuld zijn met producten en diensten voor de openbare ruimte: groen, bestrating en spelen en recreatie, licht, straatmeubilair, bouw en infra, landschapsarchitectuur en ontwerp, en advies en beheer. Extra dit jaar is een stukje beursvloer voor een aantal exposanten vanuit Vakbeurs Sportaccommodaties, met producten en diensten voor binnen- en buitensport, ook georganiseerd door Expoproof. Die had eigenlijk maart 2021 moeten plaatsvinden.


Vakbeurs Openbare Ruimte vindt woensdag 22 en donderdag 23 september plaats van 9:00 tot 17:00 in hallen 2, 3 en 4 van Jaarbeurs in Utrecht. Ga voor verdere, actuele informatie naar openbareruimte.nl.

Jean Paul Boon, mede-eigenaar van VOR-organisator Expoproof
Jean Paul Boon, mede-eigenaar van VOR-organisator Expoproof
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER