Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Tontuin genomineerd voor de Gouden Gieter

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, maandag 10 mei 2021
43 sec


Regenton en plantenbak in één

De Tontuin van Tijs van Ruth dingt mee naar de Gouden Gieter 2021: hét klimaatadaptieve idee of product voor de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt.


De Tontuin is een idee en uitvinding van Tijs van Ruth van Waterleider. Hij bedacht eerder al de Natte Krat. De Natte Krat werd genomineerd voor de eerste editie van De Gouden Gieter en is inmiddels gerealiseerd. De Tontuin is een afgeleide daarvan: goedkoper en kleiner, waardoor die toegankelijk is voor de particuliere markt. Bovendien voor het grootste deel circulair.

Wat het is? Het is een regenton en plantenbak in één waarbij de planten via een lont uit hun eigen voorraad drinken. Er zijn er op dit moment 250 besteld en 300 gemaakt. Het is niet alleen een product, maar ook een middel om bewustwording te creëren. Tontuin laat volgens van Ruth zien dat we dat we anders met water om moeten en kunnen gaan en dat toegevoegd groen ook op de vierkante meter kan.

Gouden Gieter 2021

De vakbladen Stad+Groen en de Hovenier gaan voor de tweede maal op zoek naar vakmensen die creatieve, praktische oplossingen hebben voor de alledaagse problemen die veroorzaakt worden door klimaatverandering. Heb jij zo'n idee of product? Geef je dan nú hier op. Onderaan het artikel staat een invulformulier.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER