Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Hernieuwde samenwerking Stihl en Donker Groep

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, dinsdag 11 augustus 2020
75 sec


Met Stihls Total Care Pro zet Donker duurzame koers voort

Onlangs startte een hernieuwde samenwerking tussen Donker Groep en Stihl. Onderdeel van de samenwerking is een strategisch partnerschap waarbij Stihl Donker helpt haar duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

V.l.n.r. Wouter van Blitterswijk (van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines), Paul van der Poel (Poel Bosbouwartikelen), Tommy Nagtegaal (Stihl), Broer Voolstra (Donker Groep) en Johan Lentz (Donker Groep)
V.l.n.r. Wouter van Blitterswijk (van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines), Paul van der Poel (Poel Bosbouwartikelen), Tommy Nagtegaal (Stihl), Broer Voolstra (Donker Groep) en Johan Lentz (Donker Groep)

Donker Groep, al jaren tevreden klant van Stihl, koos voor ‘Total Care Pro’ voor totale ontzorging met de full-service leasing. Stihl treedt in dit partnerschap op als totale business partner in samenwerking met uitvoerende dealers.

Machinepark

Binnen dit ‘pakket’ kan Donker beroep doen op het servicenetwerk van Stihl. Met vakkennis over het machinepark en het beheer en onderhoud ervan wordt ingespeeld op de wensen, eisen en behoeften van de groenaannemer. Bovendien is Donker zo verzekerd van voldoende machines. Er is een reservevloot beschikbaar indien er een machine uitvalt. Zo wordt stilstand vermeden.


Keuring en onderhoud

Stihls Total Care Pro bevat ook een keurings- en onderhoudsprogramma. Dit zorgt ervoor dat de machines tijdig gekeurd en onderhouden worden. Zo verliest Donker geen productie- en reistijd aan onderhoud en keuring, en gaan de medewerkers op pad met goed werkende en veilige machines. De machinegebruikers hoeven enkel te zorgen voor dagelijks onderhoud zoals het slijpen en smeren van maai-, knip- en snijgarnituur.

Middels gepersonaliseerde opleidingen zijn de werknemers altijd geïnstrueerd over klein onderhoud, en het veilig en ergonomisch gebruik van de producten.


Duurzaamheidsdoelen

Het machinepark wordt continu vernieuwd. Door zo de overgang van brandstof- naar accumachines te waarborgen, wordt Donker Groep geholpen bij het behalen van haar duurzaamheidsdoelstellingen en heeft het bedrijf directe toegang tot de nieuwste ontwikkelingen van Stihl.

Donker Groep beheert haar machinepark met Stihl-connected. Deze toepassing registreert data over de machines zoals het aantal draaiuren, het vereiste onderhoudsinterval, en brengt in kaart of de machines efficiënt ingezet worden. Dankzij de applicatie kan Donker de inzet van haar medewerkers en machines zorgvuldig inplannen, en kan er bijvoorbeeld gemakkelijk beslist worden om een piekbelasting op te vangen met short lease.


Hernieuwde samenwerking

Beide partijen zijn verheugd over de hernieuwde samenwerking. Tommy Nagtegaal van Stihl: ‘Donker Groep helpt ons bij het testen van nieuwe producten en concepten in het werkveld. De waardevolle feedback die ze ons geven, nemen we mee in het ontwikkelingsproces van nieuwe producten.’

Stihl is niet alleen leverancier, maar treedt ook op als adviserend partner en geeft Donker Groep aanbevelingen over bijvoorbeeld de laadvoorzieningen en de opslag van accu’s.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER