Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Walther en Paul van der Poel: 'Een langgekoesterde wens is gerealiseerd'

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Raats, woensdag 22 juli 2020
202 sec


Poel Bosbouw opent derde vestiging in Veghel

Op het moment van schrijven, medio juni, wordt het naambord aan de gevel in Veghel bevestigd en is de derde vestiging van Poel Bosbouwartikelen een feit. Walther en Paul van der Poel kijken trots toe vanaf de voor het pand gelegen parkeerplaatsen: 'Deze vestiging gaat de servicegraad nog verder opschroeven.'


Binnen in het pand komen de kleuren van de productmerken terug in de styling van de showroom. De basishuiskleur op de benedenverdieping is onmiskenbaar oranje, afgewisseld met lichtgrijs. Beneden vinden bezoekers alle machines en handgereedschappen, boven staat in het teken van veiligheid. Bezoekers vinden daar een compleet overzicht van PBM's, waaronder zaagbroeken, helmen en natuurlijk klimmaterialen voor de industrie en boomverzorging. Er is veel tijd en aandacht besteed aan een nette, overzichtelijke productpresentatie.

Merken

De vestiging Veghel is op het moment van schrijven de grootste Stihl-conceptstore in de Benelux. Stihl-machines en -gereedschappen staan opgesteld op de begane grond, in ruimtelijke gangen in de lichte showroom. Alles is gegroepeerd per productgroep; het complete Stihl-assortiment is aanwezig, van de kleinste accumachine tot en met de grootste zitmaaier.
Op de begane grond is daarnaast nog ruimte ingericht voor een uitgebreide selectie kwalitatief hoogwaardig handgereedschap en het complete assortiment Silky-stok- en -handzagen.
Op de eerste verdieping vindt men, net als in Apeldoorn en Amsterdam, alle PBM's en klimmaterialen. De balie is sfeervol verlicht door spots en ernaast hangen diverse soorten klimlijnen.
Beneden wordt nog een koffiehoek ingericht, die wordt aangekleed met storyboards uit de geschiedenis van Stihl. Achter in het pand bevindt zich de werkplaats, waar alle service en onderhoud wordt uitgevoerd en het leaseprogramma, het Machinebeheerconcept. Ook de occasionmachines worden hier klaargemaakt voor een volgende gebruiker.


De showroom op de begane grond

Familiebedrijf

Paul van der Poel (35) is samen met zijn broer Marc van der Poel (38) eigenaar. Marc is technisch directeur; Paul verdeelt zijn tijd tussen Transavia, waar hij piloot is, en het familiebedrijf Poel Bosbouwartikelen. Paul houdt zich vooral bezig met strategie en organisatie. Samen met hun vader Walther en hun moeder Jenny, die de administratie doet, runnen de broers de onderneming. Vader Walther richtte het bedrijf in 1979 op, na een periode bij Stihl in Duitsland gewerkt te hebben. Ook zijn vader werkte al bij Stihl en daarmee was de basis voor het bedrijf al vroeg gelegd. In het eerste jaar sprong Walther in het gat van de boomverzorging; hij bediende de drie allereerste boomverzorgers van Nederland: Copijn uit Utrecht, Beuker uit Diemen en Busser uit Nijmegen.


Paul van der Poel, mede-eigenaar
Door de coronacrisis staan de vliegtuigen aan de grond. Paul van der Poel kon daardoor de afgelopen drie, vier maanden onverwacht al zijn tijd steken in de nieuwe vestiging. Gezien de vele klanten in het zuiden van het land die al gebruikmaken van het Poel-machineconcept, bestond de wens om een fysieke vestiging met showroom te openen al geruime tijd. De ambities om te investeren in de toekomst zijn er volgens Marc en Paul altijd op gericht om de dienstverlening voor nieuwe en bestaande klanten te optimaliseren, en juist in Brabant lag daar een kans. Bovendien denkt vader Walther (62) er nog lang niet aan om te stoppen.

Markt in Brabant

Het was Paul die zijn oog vorig jaar liet vallen op het pand in Veghel. Paul vertelt: 'Wij hadden sinds 2015 de ambitie om een derde vestiging te openen en zijn vervolgens in overleg gegaan met Stihl, die zeer zorgvuldig omgaat met dit soort aanvragen. We hebben een gedegen marktonderzoek gedaan, want een nieuwe vestiging moet wel een aanvulling vormen. In deze regio, met name Brabant, is een markt. Bestaande klanten hoeven niet helemaal naar Apeldoorn of Amsterdam te rijden. Ook service en onderhoud vinden nu van hieruit plaats.'


'Er is gedegen marktonderzoek gedaan, want een nieuwe vestiging moet wel een aanvulling zijn'

Personeel

Walther van der Poel wil een helikopterpositie innemen. Hij blijft vooral actief in Apeldoorn. Bert Davelaar, mede-eigenaar van Poel Bosbouw Amsterdam (Baambrugge), wordt vestigingsleider in Veghel. De servicemonteur van Poel Bosbouw in deze regio, Johan van der Wielen, leidt de serviceafdeling. De monteurs Martijn van de Burgt en Ramon Kuhnekath zijn voor Veghel nieuw aangetrokken en hebben veel Stihl-ervaring. Ramon liep als tiener stage bij Poel Bosbouw en hield tijdens zijn loopbaan als teamleider bij een ander bedrijf altijd contact met zijn oude stageplek. Ramons ambitie is gerealiseerd, nu de derde vestiging hem de kans bood om voor de onderneming te komen werken.
Het hele bedrijf groeit en op dit moment wordt er nog gezocht naar nieuwe medewerkers om het team in Veghel aan te vullen.


Groei en toekomst

Is deze derde vestiging het eindstation? Paul lacht geheimzinnig: 'Dat weet ik niet. Ik denk dat er nog heel veel kansen zijn. We zijn zeer succesvol met ons Machinebeheerconcept, waarbij bedrijven en gemeenten nieuwe of jonge machines kunnen leasen inclusief keuringen en jaarlijks onderhoud. We zijn dan ook erg trots dat de afgelopen jaren meerdere klanten opnieuw hun vertrouwen hebben uitgesproken in het Machinebeheerconcept, en dat de overeenkomsten zonder uitzondering zijn verlengd of hernieuwd. Het afleveren, keuren en servicen van complete machineparken is een specialisme van de Poel-vestigingen. Dus wie weet wat de toekomst nog in petto heeft.'


'Wie weet wat de toekomst verder nog in petto heeft'

Volgens zijn vader Walther is toekomstige groei zelfs evident: 'Hoe beter je wordt, hoe meer er naar je toe komt, ook buiten je corebusiness om. Nieuwe groei consolideert zich. Dat geldt in elk geval voor ons; dat hebben we gezien op het gebied van klimproducten, eikenprocessierupsproducten, de opslag van energie en Stihl-groenmachines. Wij hebben onze onderneming volledig geconformeerd aan het merk Stihl. Stihl investeert bijzonder veel in innovatie en nieuwe technieken en interesseert zich voor alle seinen uit de markt, ook al heeft het wereldwijd 45 duizend dealers. Dit leidt tot de meest vooruitstrevende producten, en in combinatie met onze service tot de hoogste mate van continuïteit voor de klant. We zullen dus ongetwijfeld nog groeien!'

Links: bedrijfsoprichter Walther van der Poel, rechts: manager service en onderhoud Johan van der Wielen
Met zijn strategische visie plant Poel Bosbouw zo'n vijf jaar vooruit, maar volgens Paul en Marc denkt de onderneming als familiebedrijf vele jaren verder vooruit. 'Groei is geen doel op zich. Ons primaire doel is continuïteit bieden voor klanten en medewerkers.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Wim Geurts
Thursday 15 June 2023
Geachte,
Ik ben op zoek naar Paul van der poel Woonde in Hoensbroek Bergstraat 8 in 1972 leeftijd +-71. Hij zat bij mij in dienst lichting 72-2 op vliegbasis Deelen, hij was telegrafist.
misschien kent u hem.
met vriendelijke groet Wim Geurts Manilla 11 in Oudewater

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER