Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'We beginnen voorzichtig weer een beetje naar de mogelijkheden te kijken'

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, donderdag 30 april 2020
72 sec


Na een aantal weken van voornamelijk thuiswerken, komt het op kantoor van Nophadrain heel voorzichtig weer een beetje op gang. Verder gaan de zaken in Nederland goed. Alleen in het buitenland, waar de maatregelen strenger zijn, loopt het iets minder door.

Pieter Wesselink van Nophadrain. Foto: Nophadrain
Pieter Wesselink van Nophadrain. Foto: Nophadrain

Ook bij Nophadrain zijn de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, bekende kost geworden. Het gros van de kantoormedewerkers werkte de afgelopen weken thuis, en met ziekteverschijnselen naar het werk komen was, en is nog steeds, uit den boze.

Afstand

‘De eerste vier weken waren er echt maar een handjevol mensen op kantoor’, vertelt Pieter Wesselink van Nophadrain. ‘Ondertussen hebben we een beetje gekeken naar wat er langzaamaan misschien weer mogelijk is.’ Het kantoor is groot, te groot, grapt hij. ‘Dus we hebben zo met de boel geschoven en andere maatregelen genomen zodat we op een verantwoorde manier voorzichtig weer een beetje kunnen beginnen.’ Toch werken er nog veel mensen, waaronder de afdeling marketing en Wesselink zelf, thuis.

Het productieteam werkte wel veelal op locatie door, vertelt Wesselink. ‘De productiehal is groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden. Allerlei waarschuwingsstickers die in de hal te vinden zijn, herinneren het team eraan die gepaste afstand te houden.


Vertragingen

Door het thuiswerken gaat de boel wat stroever, merkt Wesselink op. ‘Ook heel veel architecten zijn bijvoorbeeld thuis aan het werk. Als je iemand te pakken wilt krijgen, moet iemand zijn of haar privénummer doorgeven. Dat willen sommige mensen niet’, vertelt hij. ‘Dat snap ik wel. Maar ja, het zorgt er wel voor dat veel projecten waar je nu in het voorwerk van zitten, die volgend jaar of het jaar daarop mogelijk tot uitvoering komen, dat die daardoor vrijwel stil komen te liggen.’

Ondanks dergelijke tegenslagen gaat het in voor Nophadrain in Nederland eigenlijk heel erg goed. ‘Op dat gebied klaag ik zeker niet’, vertelt Wesselink. ‘Hier loopt het allemaal toch wel gewoon zoals we verwacht hadden.’ Ook in Zweden gaat het goed, daar is ondanks de coronacrisis immers veel open. ‘Noorwegen begint weer een beetje te komen, net als Engeland. ‘Helaas zit het elders, zoals in België en Duitsland nog wel dicht.’


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER