Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Donker Groep schaft elektrische zeroturn-maaiers aan

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, maandag 6 januari 2020
56 sec


Donker Groep, Rein Drost Machinehandel en Be Green Techniek zijn overeengekomen om elektrische zeroturn-maaiers van Mean Green Mowers te gaan inzetten op diverse locaties in Nederland.

De elektrische maaiers waarmee de Donker Groep vanaf komend seizoen gaat maaien.
De elektrische maaiers waarmee de Donker Groep vanaf komend seizoen gaat maaien.

Mean Green Mowers is meer dan tien jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van een volledig elektrische zeroturn-maaier voor de professionele markt. In het buitenland hebben de maaiers zich inmiddels ruimschoots bewezen. Zo worden de maaiers in Amerika, Australië en Engeland ingezet bij gemeenten, universiteiten, campings en hoveniers. Sinds afgelopen zomer zijn de maaiers in Nederland beschikbaar via importeur Rein Drost Machinehandel.

Uitgebreid getest

In samenwerking met Rein Drost Machinehandel en Be Green Techniek (dealer voor Noord-Nederland) heeft Donker Groep de machines de afgelopen maanden uitgebreid getest. De medewerkers van Donker waren erg onder de indruk van de kracht, de stilte, de maaikwaliteit en de accuduur van de elektrische maaimachines. De elektrische maaiers zullen dan ook vanaf komend maaiseizoen op diverse plekken in Nederland worden ingezet.

Tekst loopt door onder de foto.


Geen consessies

Met de aanschaf van de Mean Green Mowers maakt Donker grote stappen in het verlagen van de CO2-uitstoot en wordt de geluidsbeleving voor de klanten en de omgeving aangenamer. Doordat de machines geen uitstootdampen produceren, de machines veel stiller maaien en er weinig trillingen worden veroorzaakt, zijn de machines ook duurzamer voor de medewerkers van Donker. Met een accucapaciteit van een complete werkdag, hoeven zij geen concessies te doen op het gebied van efficiëntie.


De Donker Groep behoort met ruim 850 medewerkers en 26 locaties tot een van de grootste groenbedrijven in Nederland. Met de keuze om elektrisch te maaien zet het groenbedrijf grote stappen in de duurzame koers en de transformatie naar een echt 'groen' bedrijf.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
mnieuwland
Saturday 12 September 2020
hoelang kan ik maaien peroplaadbeurt
hoeveel m2 per uur
wat is het gewicht
wat kost hij
Fam Jansen
Friday 19 February 2021
Wij hebben na de test van de Mean green ,deze week de Nieuwe Ariens mogen testen en ons besluit staat vast, wat een heerlijke machine om mee te werken, helaas valt de Meangreen behoorlijk door de mand bij zwaarder werk en iets hoger gras, ook prijstechnisch komen we nu veel beter uit, op ons park gaat het er Orange uit zien dit seizoen

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER