Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De Eijk ontvangt PSO-certificaat

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, woensdag 4 december 2019
41 sec


De Eijk Duurzaam Werk, onderdeel van de Eijk Groep, behaalde onlangs de PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een meetinstrument en keurmerk van het TNO dat de mate van sociaal ondernemen meet- en zichtbaar maakt.

Fotograaf: Paulien Varkevisser
Fotograaf: Paulien Varkevisser

Het behalen van trede 3 en het PSO 30+ certificaat betekent dat De Eijk Duurzaam Werk voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 en dat minimaal 30 procent van het personeel bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PSO

Het doel van de prestatieladder is om meer mensen die om verschillende redenen lastig aan een baan komen, weer aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door intern eigen werkplekken te faciliteren, maar ook door hun leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren dat ook te doen.


Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering organisaties binnen die laatste trede. Het certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht ging. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER