Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

X-Tweel winnaar Gouden Klavertje Vier GTH

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 11 september 2019
70 sec


Dinsdagochtend om 11 uur vond de prijsuitreiking van het Gouden Klavertje Vier plaats op de Groentechniek Holland beurs. Uit meer dan veertg inzendingen kwam een elftal nominaties, waaruit vijf winnaars werden gekozen. Na een welkomstwoord van de directeur van Fedecom Gerard Heerink en een wake-upcall van meteoroloog en Reinier van de Berg was het tijd voor de prijsuitreiking.


Derde prijs

De derde prijs ging naar de Framtrac 20E van Herco Machinery. De eerste productierijpe en volledig elektrische compacttractor die niet onderdoet voor tractoren met brandstofmotor, eenvoudig oplaadbaar is en goedkoop in onderhoud. Bij normale trekwerkzaamheden kan de Framtrac zes uur achtereen werken. Vanaf februari/maart 2020 is hij beschikbaar.


Gedeelde tweede plek

De tweede plek van dit jaar stond in het teken van onkruid en elektriciteit. Ramm Equipment won met de Rootwave en New Holland met hun X-power. Zij eindigden gelijk op de tweede plek met evenveel punten van de vakjury. De innovaties bestaan beide uit een chemievrije methode die onkruid onder hoogspanning brengt en het daarmee tot in de wortel bestrijdt. De Rootwave is geschikt voor het selectief bestrijden van onkruiden, waardoor het met name interessant is in de strijd tegen invasieve exoten. De X-power is een volvelds-machine, leverbaar in werkbreedtes van één en drie meter. Een machine die interessant is in de agro-business maar volgens New Holland ook zeker bruikbaar is in het openbaar groen.


Winnaar juryprijs

De eerste prijs ging naar de X-Tweel van John Deere en Michelin. De X-Tweel is een band die níét lek kan gaan, de band gaat gemiddeld zo'n drie maal langer mee. De innovatie bestaat al langer maar sinds dit jaar vanuit de fabriek leverbaar op John Deere-machines.


Winnaar publieksjury

Tot slot werd de publieksprijs uitgereikt, die ging naar de Luctor 332 van Hemos Machinebouw. De Luctor 332 is een snelverkeer maaivoertuig waardoor met grote capaciteit snelwegbermen gemaaid kunnen worden zonder wegafzettingen. Dit dankzij twee maaiarmen en de smalle voertuigbreedte van slechts 1.77 meter. Hierdoor blijft men meer dan de wettelijke 1.10 meter van de rechter rijbaan en kan er gemaaid worden zonder verkeershinder.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER