Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Degelijker krijg je ze niet

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, dinsdag 3 september 2019
121 sec


Sterke machines, overzichtelijke bediening én RDW-proof

Tijdens GroenTechniek Holland presenteert Schouten Machines B.V. uit Uddel vier verbeterde machines. In de stand ziet u een diepverticuteermachine, een veegmachine en verschillende maai-laadmachines. Alle machines voldoen aan de eisen die gesteld worden bij de verplichte RDW-keuring én zijn klaar voor de kentekenverplichting die eraan komt.

Rudolf Schouten
Rudolf Schouten

Schouten Machines heeft het afgelopen jaar kritisch gekeken naar het eigen machinepark, de behoeften van de markt en de eisen die gesteld worden door de overheid. 'We hebben alle machines herzien in verband met de wetgeving van de Rijksdienst voor het Wegverkeer', vertelt Rudolf Schouten. 'Alle machines zijn redesigned. Scherpe kanten, trekkoppelingen, reminstallaties, bedenk het maar. Alles is RDW-goedgekeurd. In navolging van de keuring die sinds begin 2018 verplicht is, verwachten we eind dit jaar ook de kentekenverplichting. Onze machines zijn er klaar voor.'

De nieuwe versie heeft een tweezijdige aandrijving met twee keer drie V-snaren

Diepverticuteermachine traploos verstelbaar

Tijdens GroenTechniek Holland presenteert Schouten de nieuwe RABBIT 2345. Deze diepverticuteermachine is opnieuw ontwikkeld en heeft nu een messenrotor met een grotere diameter, 450 mm in plaats van 350 mm. De machine, die veelal gebruikt wordt om sportvelden te verticuteren, heeft een voorlooprol waarmee de diepte traploos versteld kan worden tot 50 mm.
Ook de aandrijving is verbeterd. De nieuwe versie heeft een tweezijdige aandrijving met twee keer drie V-snaren, wat een positieve invloed heeft op de levensduur.


Veegmachine met twee rotors

De PHOENIX PX1802 van Schouten wordt ingezet voor het opvegen van gemaaid gras en los blad. De veegmachine heeft twee rotors, waarvan één onderaan met borstels, die het afval bijeen- en opveegt. De andere rotor bevindt zich boven in de machine. Deze transportrotor zorgt ervoor dat het groen in de opvangbak komt.


PANDA kiept op elke hoogte

De maai-laadwagens van Schouten zijn er in verschillende maten. Wat ze gemeen hebben, is het hooglossysteem. De PANDA P1404, P1806 en de FAUNUS F1810 kunnen op elke gewenste hoogte kiepen, dankzij een tussenframe met parallellogram. De PANDA P1404 is het kleinste lid van de familie met een breedte van 1,40 meter en een bakinhoud van 4 m3. Met een hydraulische oploopreminrichting voldoet deze maai-laadwagen ook aan de eisen van de RDW. Door deze reminstallatie is het mogelijk om kleine compacttractoren te gebruiken, waarop meestal geen reminstallatie gemonteerd is. De PANDA P1806 is met een werkbreedte van 1,80 meter en een bak met 6,5 m3 inhoud een stuk groter.


Geen PANDA, maar wel een maai- en laadwagen is de FAUNUS F1810. Het is een zware, robuust gebouwde laadwagen met 10 m3 inhoud. De Faunus heeft een side shift. Hierdoor kun je de maaier naar de zijkant brengen en als het ware buiten de machine maaien. Je maait dan dichter bij de berm of sloot en rijdt (meer) op het wegdek.

Bekend om eenvoudige besturing

De machines van Schouten staan bekend om hun degelijkheid, hun kracht en de handige bediening. Alle machines worden geleverd met PLC-besturing. De chauffeur heeft de besturing bij zich en kan de machine vanuit de cabine eenvoudig bedienen. Veel functies zijn geautomatiseerd om het de chauffeur zo gemakkelijk mogelijk te maken.


'Wij ontwikkelen en bouwen onze machines zelf'

Radiaalbanden

De PANDA maai-laadwagens kunnen voorzien worden van radiaalbanden. Doordat je hiermee met een lagere spanning kunt rijden, ontstaat er minder bodemschade. Schouten levert deze banden desgewenst bij de machine.


'Wij ontwikkelen en bouwen onze machines zelf', vertelt Rudolf. 'De machines worden seriematig geproduceerd. Je kunt ze zien als een basismachine waarop desgewenst allerlei opties mogelijk zijn, zoals radiaalbanden of een actiebord.'

Schouten Machines B.V. is gevestigd in Uddel en werd in 1971 opgericht. Met een team van 24 medewerkers ontwikkelt en bouwt Schouten machines voor de landbouw en groentechniek. Het assortiment bestaat uit graslandbemesters, mesttanken, verticuteermachines, maai-laadwagens, veegmachines, greppelfrezen en meer.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER