Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Husqvarna presenteert nieuwe zitmaaiers

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 18 maart 2019
80 sec


Husqvarna presenteert twee nieuwe zitmaaiers: de R 419TsX AWD en de R 420TsX AWD. Beide modellen zijn voorzien van vierwielaandrijving, een zogenoemd 'drive in-drive out'-bevestigingsframe, een Bluetooth-functie, een vernieuwde mens-machine-interface en nieuwe, sterke ledkoplampen. De nieuwe Riders zijn geschikt voor zowel de bezitters van een groot gazon als voor de groenprofessional.


Veelzijdig

De nieuwe zitmaaiers met benzinemotor zijn ontwikkeld voor grotere grasvelden en besparen tijd, middelen en energie bij het onderhoud. Door hun unieke wendbaarheid in combinatie met vierwielaandrijving maaien ze ook plekken die grotere maaiers niet kunnen bereiken. Daarmee worden de kosten van handmatig bijwerken met een loopmaaier of trimmer geminimaliseerd. Aan het 'drive in-drive out' bevestigingsframe kunnen diverse werktuigen worden bevestigd. De nieuwe X-Change-functie zorgt dat het maaidek eenvoudig en snel schoongemaakt of verwisseld kan worden door bijvoorbeeld een sneeuwschuiver of bezem. Dat levert tijdsbesparing op en vergroot de veelzijdigheid en inzetbaarheid van de machine.


Door hun unieke wendbaarheid in combinatie met vierwielaandrijving maaien ze ook plekken die grotere maaiers niet kunnen bereiken.

Realtime informatie

Een nieuw HMI-display (mens-machine-interface) communiceert met de bestuurder, helpt bij de bediening en toont realtime gegevens en waarschuwingen, waardoor de productiviteit en effectiviteit wordt verhoogd. De nieuwe Riders zijn verbonden met Husqvarna Connect en Husqvarna Fleet Services via Bluetooth. Zo krijgt de gebruiker nuttige informatie over de Rider in de Husqvarna Connect-app, en met Husqvarna Fleet Services worden data doorgegeven vanuit de Rider, waardoor hoveniers en groendiensten hun vloot gemakkelijker kunnen beheren.

Tekst loopt door onder afbeelding


Foto: Husqvarna

Slimme gereedschapshouder

Dankzij de vierwielaandrijving van de nieuwe Husqvarna Riders is een goede grip gegarandeerd, zelfs onder zware omstandigheden. De gereedschapshouder op de motorkap is uitgerust met een makkelijk bereikbare 12V-aansluiting, waardoor draagbare apparaten eenvoudig opgeladen kunnen worden tijdens het maaien.


Ledkoplampen

De nieuwe Riders van Husqvarna zijn uitgerust met nieuwe ledkoplampen met een bereik van 180 graden, om het zicht dichtbij en ver van de machine te vergroten. Na grondige ergonomische studies in de eerste ontwikkelingsfase van de nieuwe zitmaaiers heeft Husqvarna meer verstelmogelijkheden en ruimte voor de bestuurder gerealiseerd. Het vernieuwde stuurwiel met een modern design heeft een snelle hoogteverstelling, ergonomische handgrepen en een stuurknuppel om de ergonomie en de bestuurbaarheid te verbeteren. De gelede besturing helpt bij krappe bochten en de stuurbekrachtiging zorgt voor moeiteloos draaien van het stuurwiel.


Verkoopinformatie

De nieuwe zitmaaiers zijn van medio april beschikbaar. De Husqvarna R 419TsX AWD is vanaf € 9.173 (excl. btw) verkrijgbaar en de Husqvarna R 420TsX AWD vanaf € 10.826 (excl. btw).


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER