Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Even voorstellen: Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 7 maart 2019
76 sec


Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit: nieuwe partner van NWST

Sinds kort prijkt de naam Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit nieuw op de achterpagina van onze vakbladen, in goed gezelschap met zo'n 150 andere content partners van NWST. Tijd om ze even voor te stellen, we bellen met Martijn Beekwilder, commercieel manager.

Martijn Beekwilder, commercieel manager bij Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit
Martijn Beekwilder, commercieel manager bij Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit

Groene roots

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit is sinds 2005 actief op de elektrische voertuigen markt, maar heeft zeer 'groene roots', ze stammen namelijk af van Van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines. Daarom ook geen onbekende in de groenbranche, want Blitterswijk Tuin- en Parkmachines is al gestart in 1978. Het bedrijf voorzag al in 2005 dat de markt voor emissievrije voertuigen sterk aan het stijgen was en zo besloot, de inmiddels directeur eigenaar, Wouter van Blitterswijk om deze werkzaamheden in een aparte BV onder te brengen. De voorspellende blik is uitgekomen, elektrisch (rijden) is booming en inmiddels is Blitterswijk Eco-Mobiliteit dan ook flink gegroeid. 'Misschien inmiddels wel groter dan het moederbedrijf', weifelt Beekwilder.


Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit is actief binnen zo'n zes sectoren: recreatieparken, gemeenten en groenonderhoud, facilitair en vastgoedonderhoud, zorgsector, stadslogistiek en industrie. Een belangrijke klant van het bedrijf is onder andere online supermarkt Picnic, wiens wagentjes langzaamaan de Nederlandse steden veroveren.

'Elektrische voertuigen worden steeds meer een eis van gemeentes en instellingen dan slechts een wens.'

Van wens naar eis

Beekwilder: 'De aandacht voor duurzame en elektrische voertuigen wordt steeds meer een eis van gemeentes en instellingen, dan dat het een wens is. Een ieder die zich beweegt in de stad, of je nu groenaannemer bent of afvalinzamelaar. Het gaat allemaal over op elektrisch. Door ons partnerschap met NWST denken wij de toekomstige gebruikers van deze praktische elektrische voertuigen te gaan bereiken.


Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit is importeur en dealer van Goupil (voormalig Mega) en dealer van Tripl en Taylor-Dunn. Voor Goupil hebben ze een landelijk netwerk van dealers opgericht, in iedere provincie zit een dealer. Wederom door hun roots in de tuin- en parkmachinebranche, deze dealers komen van oorsprong uit onder andere het Stihl dealer netwerk. Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit heeft naast Picnic ook al enkele bekende namen uit de groenbranche in zijn klantenbestand. Donkergroen, Verheij Integrale groenzorg en VdBH West zijn inmiddels trotse eigenaar van een 100% elektrische Goupil.

Binnenkort heeft het bedrijf belangrijk nieuws, maar daarover zwijgt Beekwilder nu nog even geheimzinnig. Wordt vervolgd.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER