Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Weijs werkend leren van start in september

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 1 maart 2019
86 sec


Aannemersbedrijf Van Wijlen en J.v.Esch vonden elkaar vaak in een gemeenschappelijk probleem: het tekort aan goed personeel. Geen onbekend probleem in de groene en grijze sector. Van Wijlen en J. van Esch besloten om het heft in eigen hand te nemen en zelf hun talenten te gaan 'kweken'. De nieuwe opleiding heet Weijs werkend leren, een 'werken en leren' opleiding die je kunt volgen in Cromvoirt, Tilburg, Breda en Sprang-Capelle. In september moeten de eerste leerlingen van start gaan.


De twee bedrijven laten middels een persbericht weten dat zij actie hebben ondernomen omdat ze een groeiende behoefte opmerken in branche aan goed en breed geschoolde medewerkers. Weijs werkend leren moet ervoor zorgen dat de leerling kennis verwerft van een gedegen en breed niveau.

Overlap

In de uitvoering heb je steeds vaker te maken met een overlap van drie vakgebieden; infra, sport en groen. In het eerste leerjaar komen daarom direct alle disciplines aan bod. Zo krijgen leerlingen de mogelijkheid om te kijken wat het best bij ze past en wordt er een brede basis gelegd. Ook biedt Weijs de optie aan voor een paar snuffelmaanden stage, zo leren leerlingen het bedrijf beter kennen.


Een paar maanden voorafgaand aan de opleiding snuffelstage lopen behoort tot de mogelijkheden.

Opleiding met baangarantie

Weijs richt zich op jongeren vanaf 16 jaar, die een opleiding van drie jaar willen volgen. De studenten zijn vier dagen per week aan het werk en een dag per week krijgen ze onderwijs. Na een succesvolle afronding, heb je een erkend diploma niveau drie op zak mét baangarantie.


De nieuwste technieken

Weijs laat weten dat zij bij de ontwikkeling van de opleiding, vooral hebben gekeken naar waar behoefte aan is in het werkveld. Maar omdat het gaat om een erkende opleiding, worden er ook de algemene vakken aangeboden, zoals Nederlands, Rekenen en Leren, Loopbaan en Burgerschap. De vakinhoudelijke kennis wordt door vakmensen onderwezen, zij zijn op de hoogte van de nieuwste technieken. Dit is een enorm pluspunt ten opzichte van de reguliere opleidingen, waar vernieuwing vaak meer tijd kost.


Enorm pluspunt ten opzichte van reguliere opleidingen, je krijgt les van de echte vakman.

Carrièredag 16 maart

Om geïnteresseerden een goede indruk te geven, organiseert Weijs een carrièredag. Er zijn leermeesters aanwezig om uitleg te geven en er worden rondleidingen gegeven. Zo krijg je een idee van de sfeer en cultuur binnen het bedrijf. Geïnteresseerd in een van de openstaande vacatures bij beide bedrijven? Ook dan ben je welkom. Aanmelden is niet nodig.


Verdere informatie:

Datum: Zaterdag 16 maart
Tijd: 09.00-16.00 uur
Locaties: J. v. Esch, Achterstraat 29 in Cromvoirt en Aannemersbedrijf Van Wijlen, Heistraat 112a in Sprang-Capelle

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER