Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Wageningen en Twello winnen boom en vaste plantenborder

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 9 november 2018
74 sec


Na het behalen van “goud” in de nationale groencompetitie 2018 kregen de gemeenten Wageningen en Voorst met de kern Twello gisteren een boom en een vaste plantenborder als geschenk.

Aanplant van de gewonnen boom in Wageningen
Aanplant van de gewonnen boom in Wageningen

Het bestuur van Entente Florale Nederland, de stichting die jaarlijks deze competitie organiseert, overhandigde deze beplanting als cadeau aan de beide gemeenten. De bomen werden geschonken door Boomkwekerij Udenhout, het gaat om een Valse Christusdoorn (Gleditsia triacanthos 'Skyline') en een Honingboom (Sophora japonica 'Regent').

De gemeente Wageningen mocht de Gleditsia triacanthos 'Skyline' in ontvangst nemen. Een boom die prachtig geel kleurt in de herfst. De nieuwe boom wordt opgenomen in de plannen om het busstation in Wageningen te vergroenen. te maken. Door meer groen, planten en bomen toe te voegen wordt het busstation een plek die fijner is om te verblijven. Twello kreeg de Sophora japonica 'Regent’, de honingboom bloeit in augustus zeer rijk.

Green to colour

Naast de boom ontvangt de gemeente Wageningen binnenkort ook een vaste plantenborder van het Green to colour concept van Griffioen Wassenaar. Deze border wordt bij de boom geplant. Deze vaste planten uit dit concept bieden een kleurrijke uitstraling en leveren een bijdrage aan de biodiversiteit.


Prairie garden

De gemeente Voorst ontving de vaste planten van het Prairie garden gold concept van Lageschaar Vaste Planten. Dit mengsel is speciaal samengesteld voor het lokken van bijen en vlinders.


Juryrapporten

Op 20 september behaalden de gemeenten Wageningen en Voorst met de kern Twello “goud” in de nationale groencompetitie van Entente Florale Nederland. De onafhankelijke jury van Entente Florale viel op dat deze Gelderse plaats een groene stad is met brede straten, overwegend laagbouw, grote tuinen, uitgestrekte bossen en een veelzijdig landschap. Juryvoorzitter Johan Vlug (categorie steden) zei daarover: ‘Wageningen bezit een voorbeeldig klimaatplan en stimuleert duurzame inrichting in samenwerking met bewoners en bedrijven.’ Twello is met recht het groene hart van de gemeente Voorst, concludeerde de jury. Juryvoorzitter Corrine Ockhuijsen (categorie kleine steden & dorpen): ‘Wat opviel, is dat de integrale gebiedsgerichte aanpak van de gemeente bij ruimtelijke ontwikkelingen sterk is. Het landschap en cultuurhistorie zijn daarbij de leidende principes. Twello is een fraaie groene kern met een groot divers bomenbestand. Ecologisch beheer, behoud en versterking van waardevolle landschapselementen en biodiversiteit krijgen veel aandacht.’


Aanplant van de Honingboom in Twello
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Cruydt-Hoeck Kennisdagen 5 en 6 juni 2024
woensdag 5 juni 2024
t/m dinsdag 6 juni 0000
Donderdag 6 juni - Onkruidvrij-dag!
donderdag 6 juni 2024
Landelijke Ledenbijeenkomst VHG
dinsdag 11 juni 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER