Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Rooftop Revolution wint VHG Groenprijs

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Kelly Kuenen, woensdag 5 september 2018
90 sec


Op 4 september was het 'Duurzame Dinsdag', een dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) nam namens het kabinet een koffer in ontvangst met 359 voorstellen om Nederland duurzamer te maken. Ook werden er prijzen uitgereikt voor de meest innovatieve ideeën en projecten. De VHG Groenprijs ging ditmaal naar Rooftop Revolution.

Rooftop Revolution en VHG-directeur Egbert Roozen
Rooftop Revolution en VHG-directeur Egbert Roozen

De Duurzame Dinsdag-koffer bevat honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. Iedereen, jong en oud, bedrijf, ondernemer of maatschappelijke organisatie kan jaarlijks zijn of haar idee indienen om Nederland te verduurzamen. Samen laten zij zien dat duurzaamheid leeft, in alle lagen van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Drie nominaties
Drie voorstellen waren genomineerd voor de VHG Groenprijs, een ondersteuningsprijs waarmee het initiatief nog verder uit kan groeien. Het waren 'De Natuurverdubbelaars', 'Smaak voor groen' en 'Rooftop Revolution'. De laatste werd door de jury tot winnaar uitgeroepen. De winnaar van de VHG Groenprijs ontvangt een wisseltrofee en een bedrag van 1000 euro. Alle drie de genomineerden krijgen hulp en ondersteuning van VHG.


De winnaar
Rooftop Revolution realiseert natuurgebieden op daken en in steden. Het adviseert bedrijven hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun ambitie tot klimaatadaptatie en helpen "daklozen" om hun uitzicht te verbeteren. Het kijkt ook naar de financiering van groene daken, opdat de kosten en baten van groene daken eerlijk kunnen worden verdeeld tussen de mensen die er baat bij hebben. Zo maken ze steden leefbaar, gezond, duurzaam en klimaatbestendig. De jury was vol lof over dit project: 'Goed dat het initiatief inspeelt op de toenemende verstedelijking. Rooftop Revolution zorgt dat bedrijven én de mensen thuis kunnen leven in een klimaatbestendige stad.'

'Mooi project'
VHG-directeur Egbert Roozen onderschrijft dit oordeel van harte: 'Het gaat om ons natuurlijke kapitaal; groen verbinden aan leefbaarheid. De VHG Groenprijs is ten volle verdiend voor dit mooie project waarbij overheid, burgers en groenprofessionals samenwerken. Geweldig dat ik vandaag de wisselprijs opnieuw kan uitreiken. Mooi vind ik de verscheidenheid in genomineerden. De ene haakt aan op de kringloop in de tuin, de andere op klimaat en derde werkt met de economische waarden van groen. Het zijn alle drie fantastische nominaties. Met alle drie deze initiatieven gaan we kijken hoe we ze vanuit VHG kunnen ondersteunen.'


Duurzame Dinsdag wordt georganiseerd door IVN in samenwerking met een aantal partnerorganisaties. Branchevereniging VHG is al enkele jaren partner. Daarmee wil zij de aandacht vestigen op de waarde van het natuurlijke groen in de verduurzaming van Nederland.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER