Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nieuw meubilair voor Kinderdijk

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Kelly Kuenen, vrijdag 17 november 2017
55 sec


Kinderdijk, misschien wel het meest 'Hollandse stukje Holland', is een van Nederlands belangrijkste trekpleister. Vanaf nu kunnen de toeristen plaatsnemen op nieuw meubilair.

Al sinds de middeleeuwen zijn er in de Zuid-Hollandse Alblasserwaard waterwerken in gebruik om het vruchtbare veenmoeras te veranderen in landbouwgrond en de dorpen te beschermen tegen het water. Eerst enkel met dijken en sluizen, maar met de opkomst van de poldermolen in de 15e eeuw werden ook hier de eerste molens in gebruik genomen. Van de negentien bewaard gebleven molens dateren de meesten uit 1738 en 1740. De waterwerken in het gebied zijn nog altijd nodig en in gebruik, de molens zijn allemaal gerestaureerd en gebruiksklaar voor tijden van nood.

Unesco Werelderfgoed

Sinds 1997 is Kinderdijk opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Om de groeiende stroom van bezoekers te faciliteren is een nieuw entreegebied nodig, met een aansprekend bezoekerscentrum en verbeterde infrastructuur. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft Streetlife benaderd voor het vervangen van het bestaande straatmeubilair.

Robuuste uitstraling
De Rough&Ready (R&R) 6-banken met RVS-jukken zijn op verzoek van de stichting voorzien van het iconische molen-logo. De massieve FSC hardhouten balken passen goed in het gebied. Ze hebben een robuuste uitstraling en de grove balkmaat van de R&R range doet denken aan de traditionele houtconstructie van de molens. Aanvullend op de banken zijn verhoogde R&R Cubes geplaatst als bijzettafel of extra zitplaats. De R&R 10-banken zijn door toevoeging van een hoge rugsteun tweezijdig bruikbaar. De speelse opstelling, waarin banken haaks op elkaar staan zorgt voor veel zitplaatsen.

Door de gestandaardiseerde balkmaat ontstaat een uniform beeld binnen de Rough&Ready range. De stalen basis voor de hardhouden zittingen kan uitgevoerd worden in verzinkt- of gecoat staal, RVS of Corten-staal.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER