Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Ondertekening intentieverklaring voor onderhoud openbaar groen in Etten-Leur

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 29 november 2013
56 sec


Op donderdag 28 november jl. tekenden wijkwethouder Buitengebied Jean-Pierre Schouw en de buurtvereniging De Haansberg een intentieverklaring voor het onderhoud openbaar groen in de gemeente Etten-Leur. De vrijwilligers van de buurtvereniging verklaren hierin hun uiterste best te doen om een deel van het openbaar gebied zelf te gaan aanleggen en onderhouden voor minimaal vijf jaar. De gemeente waardeert deze inzet en stelt een eenmalige bijdrage beschikbaar zodat de buurtvereniging zelf een grasmaaier kan kopen.

De vrijwilligers van Buurtvereniging De Haansberg willen hun straat mooier en aantrekkelijker maken. Hiervoor hebben zij een plan opgesteld. Met dit plan willen zij tevens de onderlinge samenhang in de buurt versterken. Het plan bestaat uit twee onderdelen:

- Het aanleggen van een perk op de spie kruising Haansberg met de Oude Grint met een mooi ontwerp en kleurige beplanting ‘De Blikvanger’. De bewoners willen dit zelf aanleggen, en er in samenwerking met het Munnikenheidecollege een kunstwerk (een haan) plaatsen en het geheel structureel onderhouden,

- Het opknappen van (de omgeving van) het Mariakapelletje kruising Sander en Haansberg. Deze plannen zijn ambitieus, maar de bewoners hebben er zin in. De groep bewoners is divers, zowel qua leeftijden als beroepsprofielen, maar velen zijn enthousiast om mee te doen aan de aanleg, het opknappen en het onderhouden. Inmiddels hebben zich 30 bewoners gemeld om mee te doen.

De buurtvereniging benadrukt dat de plannen vooral een middel zijn om de sociale cohesie te verbeteren. ‘Gezien de opdracht aan de participatiesamenleving om voor elkaar te gaan zorgen en de toekomstvisie van de gemeente, zijn wij een mooi voorbeeld’, aldus de de heer F. Robben, contactpersoon namens De Haansberg.

bron: gemeente Etten-LeurOm te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER