Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

BSNC richt Taskforce Gewasbescherming op

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 14 oktober 2013
78 sec


De BSNC voert een actief beleid om te anticiperen op een mogelijk verbod van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op sport- en recreatieterreinen. Vorige week donderdag hielden we daarover al een druk bezochte ontbijtsessie. De volgende stap is het instellen van een taskforce.

Aanleiding en opdracht aan de Taskforce
Op 3 september 2013 heeft Staatssecretaris Mansveld van IenM een voorgenomen besluit bekend gemaakt over de invoer van een verbod op professioneel gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen op sport en recreatie terreinen per november 2017. Voor een haalbaarheidsonderzoek van dit voorgenomen besluit is opdracht verleend aan Onderzoeksbureau Tauw. De Taskforce wordt gevraagd op basis van de beschikbare documenten en de uitkomsten van de Ontbijtsessie Gewasbescherming van 10 oktober 2013, gecombineerd met nader aan te geven c.q. te ontwikkelen overwegingen en de bevindingen van de onderzoekers, een tussentijds en definitief standpunt voor Bestuur en leden van BSNC te formuleren. Tevens wordt de Taskforce gevraagd te adviseren op welke wijze de politieke besluitvorming kan worden beïnvloedt. Tauw heeft BSNC gevraagd of de Taskforce als klankbordgroep kan fungeren en tevens kan adviseren met welke organisaties vervolg overleg zou moeten plaatsvinden. In december zal door het Ministerie van IenM een inspreekbijeenkomst plaatsvinden op basis van de voorlopige uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek. De Taskforce adviseert primair Bestuur en leden van de BSNC. In de voorbereiding heeft overleg plaatsgevonden met andere belanghebbende organisaties vanuit de sport (NOC*NSF, KNVB, NGF, KNHB), overheden (Ministerie van VWS, VGS, provincies) en andere collega brancheorganisaties (VHG, Culema, Stadswerk). (Een vertegenwoordiging van) de Taskforce wordt in overleg met Bestuur verzocht beschikbaar te zijn voor overleg met partner organisaties over een gezamenlijke standpunt en de politieke beïnvloeding. In januari 2014 zal de Kamer mede op basis van de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek een standpunt innemen over het voorgenomen besluit en de Staatssecretaris iom Kabinet over de invoering van het verbod beslissen.

Samenstelling Taskforce
Producenten/leveranciers:
- Joan Verhoeven, Everris (mede namens Nefyto)
- Michel Wimmers, Bayer
- Erwin Weening, DCM
- Mark Timmerman, ProGraSS
- Rogier Doornbos, ECOstyle
- Bart van Kollenburg, Vos Capelle

Aannemers:
- Henk Slootweg, AH Vrij
- Jos Scholman jr, Scholmanbedrijven Nieuwegein

Gemeenten:
- Ben Loman, Gemeente Eindhoven
- Harm de Roo, Gemeente Friese Meren

Advies:
- Tom Nagtegaal, Copier

Gast lid:
- Corné Kempenaar, adviseur namens WUR

Klik hier om de volledige tekst van het Plan van Aanpak te lezen met meer informatie over de werkwijze, de uitkomsten na aanleiding van de ontbijtsessie en de voorlopige conclusies.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER