Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Scholman verduurzaamt verder met bestelbussen op waterstof

NIEUWS
TUIN- EN PARKTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 10 juni 2024
38 sec


Voor de verduurzaming van ons wagenpark en groot materieel, zet aannemer Jos Scholman vol in op waterstof. Naast de 29 personenwagens op waterstof, 7 waterstoftrekkers, 4 holders en 2 kranen, is het voertuigenpark deze maand uitgebreid met 16 exemplaren van de Opel Vivaro-e HYDROGEN.


Het bedrijf kan hierdoor ook zero emissiezones in steden probleemloos bereiken. Halverwege 2023 heeft Scholman met autofabrikant Stellantis de overeenkomst gesloten voor de levering van 16 Opels Vivaro-e HYDROGEN. Deze bestelbussen met waterstof-elektrische aandrijving zijn nu dus bij Jos Scholman geleverd en zijn klaar voor gebruik. 'Met de komst van deze bedrijfswagens kunnen we onze stedelijke distributie en het vervoer van klein materiaal naar onze projecten flink verduurzamen', meldt Scholman.

Compact

De Opel Vivaro-e HYDROGEN is gebaseerd op de batterij-elektrische Opel Vivaro-e. In plaats van een batterij, wordt de Vivaro-e HYDROGEN aangedreven door een waterstofbrandstofcel van 45 kW. Deze Fuel Cell technologie is zo compact dat de laadcapaciteit en het laadvolume volledig behouden blijven. Met een grote actieradius van 400 kilometer en een tanktijd van circa vijf minuten, bieden deze wagens alle voordelen van emissievrij rijden, zonder concessies te doen op efficiƫntie.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER