Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Laurierkers voor het hele jaar groen

INGEZONDEN MEDEDELING
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, dinsdag 28 mei 2024
113 sec


Wanneer het aankomt op het kiezen van groenblijvende planten voor uw tuin, zijn laurierkers en Japanse hulst twee uitstekende opties die niet alleen visuele aantrekkingskracht bieden, maar ook praktische voordelen. Beide planten hebben unieke eigenschappen die ze ideaal maken voor verschillende toepassingen in tuinontwerpen. Daarom is het zeker handig om te kijken of een van deze planten of wellicht allebei een goede toevoeging kan zijn voor in juin tuin.


Kenmerken van de haagplant
Laurierkers is een veelzijdige groenblijvende heester die populair is vanwege zijn dichte, glanzende bladeren. Deze plant is uitstekend geschikt voor heggen, waardoor hij ideaal is voor het creëren van privacy en het afschermen van delen van uw tuin. Laurier kan goed gedijen in zowel zon als schaduw en is relatief onderhoudsarm, wat het een favoriet maakt onder tuiniers.

Zo zijn de voordelen van de laurier:
• Privacy: De dichte groeiwijze van laurier maakt het een perfecte keuze voor privacy heggen.
• Weinig Onderhoud: Eenmaal gevestigd, vereist laurier weinig onderhoud.
• Weerbestendig: Deze plant is bestand tegen diverse weersomstandigheden, van koude winters tot warme zomers.
• Snelgroeiend: Laurierkers groeit snel en kan snel een volle, dichte haag vormen.

Kenmerken van de hulst
Japanse hulst is een andere groenblijvende plant die populair is in tuinontwerpen. Deze heester heeft kleine, donkergroene bladeren die lijken op die van buxus, waardoor het een uitstekende vervanging is voor buxus in tuinen die worden geteisterd door buxusmot. hulst is eveneens veelzijdig en kan worden gebruikt voor heggen, randen en als solitaire planten.

Voordelen van Japanse Hulst:
• Alternatief voor Buxus: hulst biedt een vergelijkbare uitstraling als buxus maar zonder de problemen van buxusmot. Hierdoor kun jij rustig genieten van de je tuin in het voorjaar zonder dat je last hebt van ongedierte in je tuin.
• Lage Groei: Deze plant groeit langzaam en blijft compact, wat ideaal is voor formele tuinontwerpen en randen.
• Dicht Blad: De kleine, dichte bladeren zorgen voor een nette, strakke uitstraling.
• Weinig Onderhoud: hulst vereist weinig snoei en is gemakkelijk te onderhouden.

Waarom in jouw tuin planten?
Het toevoegen van een laurierkers kan erg veel voordelen bieden en dat al helemaal als je ook nog een Japanse Hulst toevoegt. Een van de eerste redenen dat mensen voor deze twee kiezen is vanwege privacy en afbakening De laurier biedt hoge, dichte heggen om privacy te bieden en delen van uw tuin af te schermen. De snelle groei en dichtheid maken het een uitstekende keuze voor deze toepassing. Daarnaast zorgen deze planten voor een formele tuinen. Juist de hulst is hier ideaal voor. Zet deze plant langs paden en langs de oprit om zo een mooie rand te krijgen en ook meer groen langs de straat. De compacte groei en nette uitstraling zorgen voor een strakke, verzorgde look. Verder kun jij deze planten ook goed met elkaar combineren. Combineer een laurier met een Japanse hulst met elkaar voor een gevarieerd en interessant tuinontwerp. Waarbij je de laurier mooi op de achtergrond kan zetten, want het zorgt voor opvulling op een kale achtergrond, kun jij de hulst aan de voorkant planten om meer variatie te bieden in bladvorm en bladgroen. Ook onderhoud is een van de redenen dat mensen kiezen voor deze planten. Beide planten zijn relatief onderhoudsarm, maar het is belangrijk om ze goed te verzorgen voor optimale groei. Zorg voor regelmatige bemesting en snoei om de vorm en gezondheid van de planten te behouden.


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Stad & Groen

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER