Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Stihl weet CO2-uitstoot terug te dringen met 43% in 2023

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 29 mei 2024
49 sec


Stihl heeft in 2023 zijn directe CO2-uitstoot met 43 procent verminderd vergeleken met vorig jaar, mede dankzij de overstap naar groene stroom in zijn wereldwijde productiefaciliteiten. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde duurzaamheidsrapport van het familiebedrijf.


Het bedrijf zet verder stappen richting duurzaamheid door tegen 2030 het gebruik van aardgas en olie met 40 procent te verminderen ten opzichte van 2019. Hiervoor zijn wereldwijd honderden individuele maatregelen gepland, waaronder technologische innovaties.

PEF's
In een poging om de ecologische voetafdruk van producten gedurende hun gehele levenscyclus te verkleinen, heeft Stihl 'Product Environmental Footprints' (PEF's) gedefinieerd voor meerdere productgroepen. Deze footprints worden berekend in CO2-equivalenten en de resultaten zullen gebruikt worden om toekomstige productontwerpen te informeren.


Verder werkt de tuin-en parkgigant ook aan de ontwikkeling van volledig recycleerbare producten en de vermindering van plastic gebruik. Een proefproject met een recycleerbare bosmaaier is eind 2022 gelanceerd. Verder vervangt het bedrijf plastic verpakkingen door duurzamere kartonnen verpakkingen, wat een besparing van meer dan 100 ton plastic tegen eind 2023 zal opleveren.

Potentieel kritieke bevoorradingsketens, zoals die van magnesium, kobalt en textiel, worden momenteel grondig onderzocht

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt ook een steeds grotere rol in de beheer van de leveranciersrelaties van Stihl. Naast prijs, kwaliteit en logistiek, zijn duurzaamheidsaspecten belangrijke aankoopcriteria geworden. Het bedrijf voert een risicoanalyse uit van alle leveranciers en heeft een zelfevaluatieplatform opgezet om naleving van duurzaamheidsnormen te verzekeren. Potentieel kritieke bevoorradingsketens, zoals die van magnesium, kobalt en textiel, worden momenteel grondig onderzocht.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER