Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

P&O Bijeenkomst rondom onderzoek De Nieuwe Hovenier

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 21 mei 2024
49 sec


Onderzoek op onderzoek wijst uit, mensen in het groen zijn gezonder en gelukkiger. Nog afgezien van de winst voor het klimaat en de biodiversiteit. Maar hoe kunnen hoveniersbedrijven deze kansen nu verzilveren én ervoor zorgen dat buurtbewoners zich hierbij betrokken voelen? Dit staat centraal in het onderzoek van Wageningen Universiteit & Research in samenwerking met Koninklijke VHG en diverse hoveniers- en groenbedrijven.

Martin Hitzerd van A-Garden Groenspecialisten (l) e dr. ir. Carmen Aalbers van WUR.
Martin Hitzerd van A-Garden Groenspecialisten (l) e dr. ir. Carmen Aalbers van WUR.

Het project De Nieuwe Hovenier verkent een nieuwe stijl van groenbeheer die meer ruimte geeft aan ideeën van bewoners en mogelijk in de toekomst ook aan lokale bedrijven. Met inzet van hoveniers en groenvoorzieners en de Koninklijke VHG ontwikkelt het project kennis op maat voor de beroepspraktijk van hoveniers en groenvoorzieners.

Het onderzoeksproject De Nieuwe Hovenier startte in 2020 en wordt eind dit jaar afgerond. Op donderdag 16 mei werd bij Koninklijke VHG met het P&O Platform een kleinschalige bijeenkomst gehouden over 'De Nieuwe Hovenier'. Vakblad Stad+Groen was hierbij aanwezig.

Presentatie onderzoek 'De Nieuwe Hovenier'

Martin Hitzerd van A-Garden Groenspecialisten nam als pilotbedrijf deel aan het onderzoek. Hitzerd presenteerde samen met dr. ir. Carmen Aalbers, ontwikkelaar onderzoeksprojecten Groene Stad bij WUR, kort de insteek van het onderzoek. Aalbers: 'Andere vaardigheden en competenties zijn voor deze nieuwe stijl groenbeheer gewenst. Zoals een proactieve houding, doorzettingsvermogen, flexibiliteit en kunnen samenwerken en reflecteren.'


Marc Wichman van Koninklijke VHG.
Meer over het onderzoek is te vinden op de website wiki.groenkennisnet.nl. Ook wij schreven eerder over het langjarige onderzoek naar een mogelijk veranderende rol van de groenvoorziener. Zie onderstaande artikelen.

LEES OOK
De Nieuwe Hovenier is succes in Venlo
01-11-2021 | NIEUWS
51 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER