Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Griffioen Wassenaar biedt vanaf oktober ook vaste plantenmatten

NIEUWS
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, vrijdag 17 mei 2024
67 sec


Griffioen Wassenaar, leverancier van vaste planten die voor 100% uit eigen duurzame kwekerij komen, levert nu ook vaste plantenmatten. Griffioen is PlanetProof gecertificeerd.

Treasure chest
Treasure chest

Jaarlijks worden miljoenen vaste planten gekweekt voor onder meer openbaar groen en tuincentrumverkoop. Zoals we allemaal weten, zijn vaste planten belangrijk voor de biodiversiteit in onze leefomgeving. Maar wat mix je allemaal met elkaar? Dat kan soms best lastig zijn.
Daarom ontwikkelde Griffioen Wassenaar BV vaste-plantenmatten: de Bloomingfields vaste plantenmatten by Griffioen. De matten vormen een 'kant en klaar vaste plantentapijt' voor uitbundige bloemenborders.


Aanleg matten
Aanleg matten

Snel een weelderige bloei door gecontroleerde teelt

In de context van gecontroleerde teelt, wordt door Griffioen voortdurend gras en andere ongewenste vegetatie verwijderd, waardoor een dichte mat van vaste planten ontstaat. Dit proces resulteert snel in een weelderige bloei.


De matten bevatten circa 30 verschillende soorten vaste planten, wat zorgt voor een gevarieerde en duurzame aanplant

Voordelen ten opzichte van wilde bloemen

Een duidelijk voordeel van deze aanpak ten opzichte van wilde bloemen is dat de beplanting het hele jaar door weerstand biedt tegen de groei van gras en ongewenste planten. Bovendien blijft de diversiteit van de beplanting gedurende meerdere jaren behouden dankzij de langere levenscyclus van vaste planten. Deze planten bloeien over het algemeen langer en sterven niet volledig af, wat resulteert in minder 'vervuiling' tijdens het bloeiseizoen.


Resultaat matten
Resultaat matten

Praktische matten met 30 soorten

De matten, die op pallets worden geleverd, zijn gemakkelijk op maat te snijden. Ze bevatten ongeveer 30 verschillende soorten vaste planten, wat zorgt voor een gevarieerde en duurzame aanplant. Griffioen biedt vier verschillende mengsels aan, allemaal afkomstig van het Engelse bedrijf 'Pictorial Meadows'.


Een duidelijk voordeel van deze aanpak ten opzichte van wilde bloemen is dat de beplanting het hele jaar door weerstand biedt tegen de groei van gras en ongewenste planten

Leveringsperiode en afmetingen

De levering van de matten begint in oktober en loopt tot medio maart, afhankelijk van beschikbaarheid. De pallets, met een oppervlakte van 25-30 m² per stuk, worden rechtstreeks naar de locatie van de beplanting gebracht. Meer informatie vind je in deze flyer.


Patchwork quilt
Patchwork quilt
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER