Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Verkiezing van het Groenste Bedrijventerrein van Nederland 2024

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, dinsdag 14 mei 2024
52 sec


De ledenorganisatie voor afdelingen Economische Zaken bij gemeenten, Clok, organiseert op donderdag 7 november aanstaande de Dag van Economische Zaken. Die dag worden twee verkiezingen gehouden: één voor de Beste Economisch Ambtenaar 2024 én een voor het Groenste Bedrijventerrein van Nederland 2024. Verder is er volop gelegenheid voor ontmoetingen, kennisdeling en inspiratie.

Groen gebouw
Groen gebouw

Vorig jaar ontving 'De Beverkoog' uit de gemeente Alkmaar de titel 'Groenste Bedrijventerrein van Nederland'. Ken jij een gebiedsontwikkelaar, een ondernemersbestuur, of parkmanagement dat al goed op weg is met klimaatadaptieve en natuurinclusieve maatregelen? Dan kun je hen nomineren voor dit jaar. Leg uit welk terrein in 2024 moet winnen én waarom.

Belang innovatie en duurzaamheid in onze economie: de cijfers

Beide verkiezingen illustreren het belang van innovatie en duurzaamheid in onze economie. Drie procent van het grondgebied in Nederland is immers in gebruik als bedrijventerrein. Daarop is tien procent van alle bedrijfsvestigingen gevestigd en bijna driekwart van de bedrijven komt uit de gemeente waar het terrein ligt. Ruim dertig procent van de beroepsbevolking is werkzaam op een bedrijventerrein, wat circa neerkomt op twee miljoen mensen. En wel veertig procent van het bruto regionaal product wordt verdiend op een bedrijventerrein, dit levert jaarlijks 1,6 miljard euro op.


De jury

De jury bestaat uit voorzitter Freya Macke (Samen Klimaat Bestendig), Edwin Van Der Strate (Tauw), Roeland Tameling (Parkmanagement Lage Weide) en Corlien Moleman (De Beverkoog, Winnaar 2023).


Praktische informatie

Inschrijven kan hier tot en met maandag 1 juli 2024.
Datum: donderdag 7 november
Tijd: 09.30 - 18.30 uur
Locatie: n.t.b. - houd de site van Clok in de gaten


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER