Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Innovatiefonds: financiële impuls voor biodiversiteitsherstel

NIEUWS
BELEID & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, maandag 13 mei 2024
50 sec


Heb je een goed idee om samen de biodiversiteit in jouw omgeving te versterken? Dan is het 'Samen voor Biodiversiteit' Innovatiefonds iets voor jou! Dit fonds stimuleert innovatieve samenwerkingsvormen tussen burgers en grondgebruikers zoals boeren, terreinbeherende organisaties en (lokale) overheden om de biodiversiteit in een specifiek gebied te verbeteren.

<geen titel>

Vorig jaar lag de focus van het Innovatiefonds op het versterken van plasdrasgebieden voor weidevogels, waarbij 12 projecten financiële ondersteuning ontvingen. Dit jaar biedt het fonds kansen voor uiteenlopende projecten gericht op biodiversiteitsherstel.

Er is dit keer €50.000 beschikbaar, waarbij de maximale bijdrage per project €10.000 is

Bevorderen van groenblauwe doorader

Met name projecten die zich richten op het bevorderen van groenblauwe dooradering binnen een specifiek gebied komen in aanmerking. Er is dit keer €50.000 beschikbaar, waarbij de maximale bijdrage per project €10.000 is. Aanvragen voor een lager bedrag dan €10.000 worden ook overwogen voor ondersteuning.


Opening Innovatiefonds

Tot en met tot 16 juni 2024 is het Innovatiefonds geopend. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend via deze link. Alleen projectvoorstellen die zijn ingediend via het online formulier worden geaccepteerd. Een projectvoorstel moet aan een aantal criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een mogelijke bijdrage. Lees deze goed door voordat je het projectvoorstel indient.


Besluitvorming

Na het sluiten van de deadline zal een delegatie van het bestuur de projectvoorstellen beoordelen. In augustus 2024 hoopt men bekend te maken welke projectvoorstellen worden toegekend.


Met name projecten die zich richten op het bevorderen van groenblauwe dooradering binnen een specifiek gebied komen in aanmerking

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER