Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'On the move to': Van der Wal en De Jonge geven startsein voor 'Groene Ambulance' NL Greenlabel

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, maandag 13 mei 2024
70 sec


Lodewijk Hoekstra, bekend van zijn werk als tv-presentator en zijn betrokkenheid bij groene initiatieven, lanceert een nieuw project genaamd 'On the move to'. Met dit initiatief wil hij inspirerende verhalen verzamelen en delen over hoe Nederland op weg is naar een duurzamere toekomst. Hij gaat op pad met een groene ambulance om verschillende initiatieven te bezoeken, variërend van projecten van changemakers tot gemeenten en burgers.

Lodewijk Hoekstra en demissionair minister Van der Wal (Beeld: NL Greenlabel)
Lodewijk Hoekstra en demissionair minister Van der Wal (Beeld: NL Greenlabel)

Het doel van dit project is om aandacht te vestigen op positieve stappen die al worden gezet richting duurzaamheid, in het licht van uitdagingen zoals klimaatverandering en biodiversiteitsverlies. De lancering van dit initiatief vond plaats met de onthulling van de 'Eerste hulp bij natuurinclusief' ambulance, bijgewoond door demissionair ministers Christianne van der Wal en Hugo de Jonge. Deze groene ambulance symboliseert de steun voor natuurinclusieve projecten en fungeert als een soort groene dokter die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.

Met dit initiatief wil Hoekstra inspirerende verhalen verzamelen en delen over hoe Nederland op weg is naar een duurzamere toekomst

Anderen aanmoedigen

Het project wordt ondersteund door organisaties als Collectief Natuurinclusief, Groene Cirkels Groene Gezonde Steden en NL Greenlabel. Het zichtbaar maken van groene initiatieven moet anderen aanmoedigen om ook actie te ondernemen, wat essentieel is voor vooruitgang op het gebied van natuurbehoud en leefbaarheid.
Minister Christianne van der Wal benadrukt het belang van dergelijke initiatieven en moedigt aan tot actie, omdat meer groen niet alleen de biodiversiteit ten goede komt, maar ook ons welzijn verbetert en helpt bij het tegengaan van klimaatverandering en hittestress.


Online platform

Het project wordt ondersteund door M&N Media Group, bekend van natuurfilms zoals 'Onder het Maaiveld', 'De Wilde Stad' en 'De Nieuwe Wildernis'. Geïnteresseerden kunnen de reis van Lodewijk Hoekstra volgen en inspiratie opdoen via het platform www.onthemoveto.nl, waar naast video's en presentaties ook een podcastserie wordt uitgebracht met diepgaande verhalen over de aanpak en uitdagingen van verschillende duurzame projecten.


Hoekstra gaat op pad met een groene ambulance om verschillende initiatieven te bezoeken, variërend van projecten van changemakers tot gemeenten en burgers

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER