Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Aantal mkb hoveniersbedrijven in afgelopen tien jaar met meer dan 80% gegroeid

NIEUWS
ONDERNEMEN
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 17 april 2024
31 sec


Tussen 2007 en het eerste kwartaal van 2024 is het aantal mkb hoveniersbedrijven met ongeveer 162,9 procent gestegen. Deze stijging heeft over een periode van 17 jaar plaatsgevonden. Als we kijken naar de afgelopen tien jaar kent de sector een groei van 81,35 procent. Dit laten nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien.

Explosieve groei binnen mkb bedrijven, waar 0 tot 250 werknemers werkzaam zijn, binnen sbi code 813.
Explosieve groei binnen mkb bedrijven, waar 0 tot 250 werknemers werkzaam zijn, binnen sbi code 813.

Aan het begin van 2024 had Nederland meer dan 1,56 miljoen mkb-bedrijven, een stijging van bijna 69 procent in vergelijking met tien jaar eerder, toen het aantal mkb-bedrijven bijna op 927 duizend stond. Deze aanzienlijke groei in het aantal mkb-bedrijven is voornamelijk toe te schrijven aan een toename van het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers), aldus het CBS in een recent persbericht.

Explosieve Groei

Binnen deze algemene groei laten de mkb-bedrijven in de hovenierssector een nog sterkere toename zien dan het landelijke gemiddelde voor mkb-bedrijven.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Gert van der Linden
woensdag 17 april 2024
Fantastisch......(sarcastisch) Het bericht zegt mij helemaal niets........ Want iedereen kan zich tegenwoordig immers hovenier noemen...... Ons vak/ beroep is immers niet (meer) beschermd. Dus alle stratenmakers, klussenbedrijven, grondwerkers, timmerbedrijven en noem ze allemaal maar op, die tuinen volzetten met vijgen, olijven, toscaanse jasmijn en palmen mogen zich immers hovenier noemen...... Concurrentie? Niet echt, indien je tenminste het vakmanschap blijft leveren waar wij voor opgeleid zijn.....
Hans Eildert van der Wijk ECOstyle Professional
zondag 21 april 2024
(bijna) Altijd goed als een sector groeit. In zijn reactie heeft Gert van der Linden helaas wel gelijk. Groene werkzaamheden worden door jan en alleman gedaan heden ten dage, maar de onderliggende kennis over de bodem, plantkeuzes etc ontbreekt te vaak! Met alle negatieve gevolgen van dien voor de hovenier maar ook voor zijn relatie. Dit kom ik helaas dagelijks tegen in mijn werk als adviseur voor Hoveniers, Groot groenvoorziening en Gemeenten. Wil je je echt onderscheiden als Hovenier? Weet ons dan te vinden!!

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER