Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Kom je mee keet schoppen op Nationale Klimaatexpo?

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 11 april 2024
86 sec


Vakblad Stad+Groen gaat in samenwerking met GroenKeur lawaai maken in twee live bijeenkomsten

Vakblad Stad+Groen gaat een interactief programma presenteren onder het motto 'Keet Schoppen' tijdens de Nationale Klimaat Expo. Vanuit onze eigen opgepimpte Groene Keet wordt tijdens de beursdagen een tweetal publieke debatten met vertegenwoordigers van verschillende partijen gehouden.

Iedere beursdag om 11:30 vindt bij de Groene Keet een interactieve discussie plaats onder leiding van hoofdredacteur Hein van Iersel en Dick Oosthoek van GroenKeur.
Iedere beursdag om 11:30 vindt bij de Groene Keet een interactieve discussie plaats onder leiding van hoofdredacteur Hein van Iersel en Dick Oosthoek van GroenKeur.

Iedere beursdag om 11:30 vindt bij de Groene Keet een interactieve discussie onder leiding van hoofdredacteur Hein van Iersel en Dick Oosthoek van GroenKeur plaats. 'Het concept Keet Schoppen stelt ons in staat om belangrijke onderwerpen op ludieke wijze te bespreken,' aldus Van Iersel. Keet Schoppen vindt plaats op een minisportveldje van 3 bij 6 meter waarbij sprekers én publiek elkaar de bal (en dus het woord) kunnen toespelen.

Bescheidenheid is voorbij tijd voor de barricaden

De tijd van bescheidenheid is voorbij. Oosthoek: 'Het is tijd om de barricaden op te gaan, misschien zelfs een snelwegblokkade. Als groensector lopen wij voorop in het aanbieden van klimaatadaptieve ideeën en oplossingen, in plaats van af te wachten tot we aan de beurt zijn moeten wij onze kennis gaan uitdragen. Nu maken adviesbureaus vaak nog een vertaalslag tussen aanbod en vraag. Vakblad Stad+Groen denkt dat groenprofessionals zichzelf daar regelmatig mee tekort doen. Van Iersel: "Die kennis is bij veel bedrijven gewoon in huis."


Op woensdag 17 april om 11:30 gaan we barricades op. Sluit je aan? Het is een live en interactieve sessie.

Oosthoek: 'Het is tijd om de barricaden op te gaan, misschien zelfs een snelwegblokkade'

Groen kost poen

Duurzaam en klimaatadaptief aanbesteden kost extra geld. Er zit meer risico, innovatie en flinke investeringen achter. Diverse groenaannemers concluderen in de meeste recente editie van Stad+Groen in De Aanbestedingsbarometer dat overheden onvoldoende duurzaamheid meenemen in de budgetten. Overheden moeten daarom daarvoor dan ook de portemonnee gaan trekken en beseffen wat de echte kosten zijn.
Oosthoek: 'Groen doen kost poen, het is van belang dat opdrachtgevers zich dat beseffen. Maar ook dat er richting de toekomst wordt gedacht, want waar blijft het onderhoudsbudget? Houden we dat allemaal onder de pet?'


LEES OOK

Diverse groenaannemers concluderen in de meeste recente editie van Stad+Groen in De Aanbestedingsbarometer dat overheden onvoldoende duurzaamheid meenemen in de budgetten

Op donderdag 18 april om 11:30 zetten we ons in voor extra bewustzijn rondom duurzaamheid en klimaatadaptiviteit in aanbestedingen. Je hoeft je niet aan te melden; zorg dat je aanwezig bent bij de Groene Keet. Daar krijg je van ons een plek op het veld waar we gezamenlijk kunnen gaan 'Keet Schoppen' voor een klimaatadaptieve en groene openbare ruimte!

Zowel op woensdag 17 april als donderdag 18 april vindt om 11:30 'Keet Schoppen' plaats bij De Groene Keet, standnummer 3.096, tijdens de Nationale Klimaat Expo in Houten.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Jan P. Mauritz RT-RE
maandag 15 april 2024
Hi Dick, ik zou die groene stropdas bij de snelwegblokkade wel afdoen hoor, Is een prachtig richtpunt. En ... pas op voor die zwarte Mercedes !

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER