Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Yuverta Digital Nomads: onderwijs volgen kan overal

NIEUWS
BODEM & BODEMBIOLOGIE
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, donderdag 4 april 2024
79 sec


De Yuverta Digital Nomads tonen een alternatieve kijk op onderwijs tijdens hun derde editie. Gedurende de periode van 26 februari tot 28 maart 2024 reisden 25 mbo-studenten van Yuverta Leven Lang Ontwikkelen door diverse Europese landen om te laten zien dat leren overal mogelijk is. Deze reis bracht niet alleen kennis, maar ook nieuwe leermethoden aan het licht die verrijkend zijn voor de studenten.

Yuverta Digital Nomads
Yuverta Digital Nomads

De afgelopen maand hebben 25 mbo-studenten van Yuverta samen met 6 begeleiders een inspirerende reis gemaakt door diverse Europese landen. Hun doel? Aantonen dat leren overal mogelijk is. Gewapend met studieopdrachten, het reguliere schoolwerk en persoonlijke doelen, werkten de studenten tijdens de reis aan hun schooltaken. Onderweg bezochten ze scholen, dierentuinen en maatschappelijke organisaties, deden ze stadsrondleidingen, gaven online presentaties en werkten ze achter hun laptop aan schoolopdrachten.

Yuverta Digital Nomads in de trein

Effectieve aanpak

Onderweg hebben de studenten, samen met hun begeleiders, herhaaldelijk gereflecteerd op hun leerproces en de inzichten die ze hebben opgedaan. Een opvallende ontdekking van de afgelopen maand was de effectieve aanpak waarmee de studenten aan hun schooltaken werkten. Dankzij het vertrouwen en de autonomie die ze kregen om op hun eigen tempo te werken, ervoeren ze minder stress en behaalden ze uitstekende leerresultaten. 'Eerder ging ik met veel stress en tegenzin naar school, en ik overwoog zelfs te stoppen met mijn opleiding. Maar door deze nieuwe manier van studeren tijdens de Digital Nomads-reis, merk ik dat deze methode zo goed bij me past. Daarom heb ik contact opgenomen met mijn coach om te bespreken of ik mijn onderwijs na mijn terugkeer in Nederland op dezelfde manier kan voortzetten,' aldus een van de Digital Nomads-studenten.


Yuverta Digital Nomads gezamenlijk in overleg

Zelfreflectie: ontdekken en accepteren

Digital Nomads toont aan dat onderwijs niet alleen draait om het vergaren van kennis, maar ook om het ontdekken van je eigen identiteit en het accepteren van jezelf. Tijdens zelfreflectie en het verkennen van hun identiteit hebben de Digital Nomads geleerd om zichzelf te zijn en hun plek in de wereld te vinden. Door het bevorderen van verantwoordelijkheidsgevoel bij studenten, zijn competenties zoals flexibiliteit, doorzettingsvermogen en zelfredzaamheid gegroeid, vaardigheden die essentieel zijn voor ieders toekomst.


Digital Nomads: Kandidaat voor Onderwijsteam van het Jaar!

Yuverta Digital Nomads is genomineerd als onderwijsteam van het jaar vanwege hun innovatieve aanpak en toewijding aan vernieuwend onderwijs. Het team, bestaande uit docenten en professionals van verschillende Yuverta-locaties, heeft laten zien dat onderwijs op een heel andere manier kan worden vormgegeven.


Yuverta Digital Nomads: groepsfoto
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER