Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Sprekers BOSS dag bekend: kennisdag voor ambtenaren rondom spelen, sporten en bewegen in de openbare ruimte

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 25 maart 2024
113 sec


OBB spelmakers + ruimtedenkers organiseert op 28 mei 2024 de tweede landelijke BOSSdag; een kennis- en netwerkdag voor ambtenaren van lokale overheden op het gebied van BOSS (Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten) in de openbare ruimte.


Het tweede jaar belooft organisator OBB een nog mooiere line-up van vernieuwende sprekers en interactieve workshops, afgewisseld met prikkelende netwerkmomenten die net even anders zijn dan je gewend bent. Intrigerende bijdragen van kennispartners worden afgewisseld met praktische best practices van BOSSgemeenten die jou zijn voorgegaan.

OBB wil samen een volgende stap zetten, elkaar blijven prikkelen en op zoek gaan naar een hogere ambitie. Want BOSS kan en moet nog zoveel meer ruimte krijgen in onze organisaties, samenlevingen en buitenruimtes. Het doel van de dag is om van alle deelnemers gepassioneerde en inhoudelijk onderbouwde amBOSSadeurs te maken, zodat je zelf met deze thematiek in jouw gemeente/provincie/organisatie aan de slag kunt gaan of blijven.

De voorlopige planning:

08:45 inloop
09:15 aftrap en pitch BOSS, the next step
10:15 sessie 1
11:45 netwerkmoment
12:15 lunch
13:00 speelmoment
13:30 sessie 2
15:00 interactieve kennisdeelsessies
15:45 afsluiting
16:15 borrel

Aanmelden

Aanmelden kan alvast via deze link. Je kunt dan later nog je voorkeuren voor de sessies doorgeven. Voor de onkosten van sprekers, locatie en organisatie rekent de organisatie 395,- excl. btw per deelnemer. Bij aanmelding ga je akkoord met deze betalingsverplichting.


Sprekers

Wim Seghers van de Stad Antwerpen opent de dialoog met het concept van 'tienerweefsel', een netwerk van zowel formele als informele plekken die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van jongeren. Hij onderzoekt de mogelijkheden om dit weefsel te versterken in samenwerking met jongeren zelf en diverse beleidsmakers. De stad, bekroond met de Verkeersveiligheidsprijs voor haar speel- en tienerweefselplannen, toont aan hoe een gecoƶrdineerde aanpak het sociale netwerk van jongeren kan ondersteunen.

In Assen delen Robbin Peters en Allart van der Haar hun ervaringen met de uitrol van BOSS, een ambitieus project gericht op de integratie van buitenspeelruimtes. Na twee jaar stuiten ze op zowel successen als uitdagingen, waarbij de interactie met de gemeenschap en de samenwerking met aannemers centraal staat. Hun verhaal biedt inzicht in de praktische kanten van het realiseren van toegankelijke en uitnodigende buitenspeelgebieden.

Martine Sluijs van Pip en Partners brengt een ander perspectief in door de noodzaak van 'luwte' in stedelijke achtertuinen te benadrukken. Ze verkent hoe spelen, sporten en rust samen kunnen bestaan in openbare ruimtes die steeds vaker dienst doen als verlengstuk van onze leefomgeving. Haar benadering nodigt uit tot het vinden van een balans tussen activiteit en ontspanning in de openbare ruimte.

Vanuit een inclusieve hoek belichten Ching-ling Hsiao, Eva Mulder en Inet Dunnewind van Women Make The City hoe beweging, spel en ontmoetingen op een rechtvaardige en inclusieve wijze bevorderd kunnen worden. Hun visie daagt bestaande perspectieven uit en zoekt naar manieren om openbare ruimtes toegankelijk te maken voor iedereen.

Gerben Helleman duikt in het buitenspelen van schoolkinderen, gesteund door onderzoek in drie steden. Zijn bevindingen geven waardevolle inzichten in hoe kinderen de openbare ruimte gebruiken en ervaren, essentieel voor het creƫren van kind- en speelvriendelijke steden.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER