Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Spiral Tower met verticale tuin moet stedelijke eyecatcher worden

NIEUWS
TUIN- EN PARKTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, dinsdag 23 januari 2024
59 sec


Het ontwerp van de nieuwe Spiral Tower zou niet misstaan in een Science Fictionfilm, maar is voor een belangrijk deel een product uit de Hollandse polder. Bij de ontwikkeling werkt Magnicity samen met NorthernLight en Groenendijk Engineering. De Spiral Tower heeft een panoramisch dak met 360 graden uitzicht, een verticale tuin, is intelligent in energiebesparing en -opwekking en kan meer dan 150 meter hoog worden. Het moet een belangrijke eyecatcher worden in de grootste steden ter wereld.


De Spiral Tower neemt inwoners en toeristen mee op een spiraalvormige reis naar de top. In innovatieve elektrisch bestuurde cabines met een 360 graden uitzicht observeren zij de stad van bovenaf. De toren zelf is een soort next generation reuzenrad, die naadloos opgaat in het stedelijke landschap. Het is een attractie op grote hoogte die zonder CO2-impact functioneert, dankzij regeneratie van energie en eigen energieproductie. De toren zal worden aangedreven door zonnepanelen die in het ontwerp zijn geïntegreerd. Elke cabine heeft 360 graden zicht en wekt zelf energie op tijdens de afdaling, waardoor de installatie zelfvoorzienend wordt op energiegebied.

.

Verticale tuin

Binnenin de toren bevindt zich een verticale tuin, die een deel van de omgevingsvervuiling van de stad absorbeert. Het ontwerp van de Spiral Tower is in hoge mate aanpasbaar, zowel qua basis, uiterlijk als werking. De Spiral Tower is verkrijgbaar in vier maten, variërend van 60 meter tot meer dan 150 meter hoog. De toren kan worden gedemonteerd en verplaatst. De basis van de toren, waar het instapplatform is en bezoekers worden verwelkomd, kan worden uitgebreid met winkels, restaurants, tentoonstellingen en interactieve routes. De verticale structuur is cruciaal voor de ervaring en spanning. Om deze structuur draaien doorzichtige elektrische cabines spiraalvormig naar de top van de toren en dalen dan weer af.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Saskia de Wit
woensdag 24 januari 2024
Wat een verschrikkelijk slecht idee! Leren we nu helemaal niks? Iets opwindends bouwen, gewoon omdat het kan? Niet omdat de locatie het nodig heeft (want het heeft niets met de locatie te maken), zodat we met zijn allen nog verder losgezongen raken van ons landschap.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER