Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

In memoriam: Bert Gijsberts

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 19 januari 2024
79 sec


Deze week is voormalige VHG-bestuursvoorzitter en voormalig ondernemer bij Boogaarts Almere Bert Gijsberts op 70 jarige leeftijd overleden. Gijsberts was een bevlogen en gerespecteerd ondernemer, bestuurder en politicus.


Gijsberts was jarenlang directeur van Boogaart Almere, maar binnen de groensector werd hij vooral bekend door zijn rol als bestuursvoorzitter van Koninklijke VHG. Hij vervulde de rol van voorzitter van 2007 tot en met 2012. Branchevereniging VHG schrijft dan ook op haar website: 'Gedurende zijn periode als bestuursvoorzitter heeft hij zich nadrukkelijk ingespannen om de verenging en de sector door een kredietcrisis, economische recessie en enkele strenge winters heen te loodsen.'

Actief op vele vlakken

Naast het verenigingwerk binnne VHG was Gijsberts op meerdere vlakken actief. Zo kreeg hij in 2000 de hoogste onderscheiding van de gemeente Almere, de Bonifatiusspeld, vanwege zijn ambassadeurswerk voor de stad. In 2008 volgde een koninklijke onderscheiding waarbij hij benoemd werd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Gijsberts ontving deze onderscheiding voor zijn brede inzet en maatschappelijke verdiensten voor ondernemers in het algemeen en groene ondernemers in het bijzonder.


Afscheid

In 2016 nam Gijsberts afscheid van Boogaarts Almere, daarover zei hij: 'De toekomst vraagt een verdere schaalvergroting in de groenvoorziening. Daarom is de fusie (red. de fusie tussen Boogaarts en Eijkelboom) een goede zaak en de juiste visie voor de toekomst van beide bedrijven. Helaas kan ik door mijn ziekte geen rol meer spelen als medeaandeelhouder voor bedrijf waar ik trots op ben. Dit betekent dat de familie Gijsberts afscheid zal nemen als actieve aandeelhouder. Twee van mijn zonen werken bij Boogaart. Ook zij hebben aangegeven de plannen als positief te zien, en op langere termijn liever zelfstandig hun eigen ondernemersambities in te vullen.'


Optimisme

Ondanks een lang ziektebed wist Gijsberts zijn optimisme te behouden. Hierover zei hij vorig jaar: 'Ik mag terug kijken op een prachtige levensloop met een mooi bedrijf Boogaart Almere. Veel mooie bestuurlijke taken in het bedrijfsleven, maatschappelijk en politiek, en uiteraard geniet ik nu van een mooi gezin met 4 kinderen en 2 kleinkinderen, samen met al hun activiteiten. Daarom stuur ik jullie groeten met optimisme en hoop velen van jullie weer eens ergens tegen te komen. Het leven blijft mooi, zelfs met beperkingen, en ik ben er nog steeds.'


Uitvaart

De nabestaanden hebben aangegeven dat de uitvaart in besloten kring zal plaatsvinden. Zij stellen het enorm op prijs om condoleances en herinneringen te delen op de herinneringspagina.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Marchien Koster
vrijdag 19 januari 2024
Beste familie van Bert,
Van harte gecondoleerd met het overlijden van Bert.
Mijn man en ik hebben hem leren kennen als een maatschappelijk betrokken ondernemer toen wij met onze buren het plan hadden bedacht om het grasveld voor onze huizen te transformeren in een ontmoetingsplek. Hij heeft ons met raad en daad bijgestaan. Zelfs nu ondervinden wij als buurtbewoners van de Peppengouw nog zijn invloed: elk jaar mogen we met de vrachtwagen van het bedrijf een grote Kerstboom gaan ophalen. Wij blijven hem erkentelijk.
De wegen van Bert en mij kruisten zich weer toen we beiden in het bestuur van de Kamer van Koophandel zaten. Later, toen wij beiden betrokken waren bij Provinciale Staten,
De laatste professionele ontmoeting was in de KVK Amsterdam, waar Bert solliciteerde naar een bestuursfunctie in het Waterschap en ik voorzitter van de sollicitatiecommissie was.
In de laatste zomerperiode kwam ik hem tegen in de rolstoel in het park langs het Weerwater.
Hij voelde zich goed en we hebben lang gepraat over de ontwikkelingen in Almere, het bedrijfsleven en in het Waterschap. Niet over zijn gezondheid, want zoals Bert zei” zolang er leven is, is er hoop”. De herinnering blijft aan een betrokken Almeerder en een bevlogen mens.
Mede namens mijn man, Ros de Groot, wens ik u allen veel kracht toe om dit verlies een plaats te geven in uw leven.
.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER