Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Noord-Brabant beloont groene burgerinitiatieven via nieuw platform

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, vrijdag 17 november 2023
39 sec


Een buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of een natuurspeeltuin opknappen. Voor al dit soort groene ideeën van burgers lanceert de provincie Noord-Brabant het platform Brabanders voor Natuur. Via het platform kunnen mensen hulp krijgen bij het opzetten en uitvoeren van een campagne.


Iedereen die tijd, kennis en geld wil inzamelen voor een groen idee kan een actie starten op Brabandersvoornatuur.nl. Via dit platform krijgt men hulp bij het concreet maken van een idee en het opbouwen van een betrokken groep mensen die de actie steunt. Voor een groen idee is ook vaak geld nodig. Met de campagne is het tevens mogelijk om geld in te zamelen.

Werkgroep slechtvalken

De provincie noemt als voorbeeld de campagne van de werkgroep slechtvalken. Het doel: basisschoolkinderen kennis laten maken met slechtvalken die in de toren van de Petruskerk in Vught broeden. Op deze manier leren kinderen over de spectaculaire roofvogel én over de natuur. De werkgroep zamelde zelf € 875 in en kreeg een bijdrage van de provincie Noord-Brabant. Een goed idee maakt tevens kans op een bijdrage van provincie Noord-Brabant van maximaal 5.000 euro en maximaal 50% van het doelbedrag.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER