Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Eindhovenaren vergroenen de stad met planten van Cruydt-Hoeck

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, woensdag 15 november 2023
46 sec


Cruydt-Hoeck heeft meer dan 600 inheemse plantpakketten geleverd aan de gemeente Eindhoven, met soorten die lokaal passend zijn voor de regio. De plantpakketten passen in het concept 'Adopteer een Straat' van de gemeente Eindhoven, waarin inwoners een bepaald gebied kunnen adopteren. Zowel vergroening als het schoonhouden van de stad worden in het initiatief omarmd.

Inheems Plantpakket voor Adopteer een Straat
Inheems Plantpakket voor Adopteer een Straat

Voor het vergroenen van de stad deelt Eindhoven jaarlijks plantpakketten uit aan deelnemende inwoners, voor boomspiegels, geveltuintjes en andere vormen van vergroening. Afgelopen winter deed de gemeente bij Cruydt-Hoeck de aanvraag voor plantpakketten voor 'Adopteer een Straat'. Cruydt-Hoeck heeft samen met de gemeente Eindhoven vier pakketten samengesteld met inheemse plantensoorten die lokaal passend zijn voor de regio Eindhoven: geveltuin zon, geveltuin schaduw, boomspiegel zon en boomspiegel schaduw.

.

Statiegeldkratten

Om zo min mogelijk verpakking te gebruiken, op nadrukkelijk verzoek van de gemeente, levert Cruydt-Hoeck de pakketten in statiegeldkratten. 'Doordat de planten nu, in het najaar, worden uitgeleverd en ook de grond in gaan, kunnen de planten nog wortelen voor de winter', stelt Cruydt-Hoeck. 'Daarnaast is de grond in dit jaargetijde ook langere tijd vochtig, in tegenstelling tot in de lente, die steeds vaker gevolgd wordt door een droge zomer. Zo hoef je geen water te geven bij het aanplanten.' De tijdige aanvraag vanuit de gemeente Eindhoven zorgde ervoor dat Cruydt-Hoeck de juiste planten konden opkweken voor dit project en de beschikbaarheid voldoende was.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER