Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De Eijk Groep neemt Van Helvoirt Groenprojecten over

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, donderdag 5 oktober 2023
95 sec


De Eijk Groep is een van de grotere spelers op de Nederlandse markt voor groenvoorziening in de breedste zin van het woord. Zij verzorgen de inrichting, het onderhoud en het beheer van de openbare ruimten. Een paar jaar geleden zijn Eijkelboom B.V. uit Apeldoorn en Boogaart Almere B.V. samengegaan in De Eijk Groep. Nu is ook Van Helvoirt Groenprojecten onderdeel geworden van deze groep.

Bert van Helvoirt (l) en Erik Punt (r)
Bert van Helvoirt (l) en Erik Punt (r)

Door deze overdracht versterkt Van Helvoirt Groenprojecten ook de continuïteit voor medewerkers, klanten en leveranciers op zowel de korte als de lange termijn. De nieuwe eigenaar laat het bedrijf onder de eigen naam -Van Helvoirt Groenprojecten- verder gaan. De Eijk Groep heeft als filosofie dat zij hun organisatie laat bestaan uit zelfstandige bedrijven van ongeveer 50 medewerkers. Daarbij levert De Eijk Groep een aantal services aan de zelfstandige bedrijven, zodat er ook schaalvoordeel en kennisuitwisseling plaatsvindt. De samenwerking heeft een aantal voordelen, waaronder het delen van kennis en expertise op het gebied van de groene leefomgeving, het aanbieden van een breed palet aan producten en diensten en het in een breder netwerk bedienen van landelijke opdrachtgevers.

Familiebedrijf

Bert van Helvoirt over de overname: 'Van Helvoirt Groenprojecten is een familiebedrijf en wij kijken altijd naar de lange termijn. We zien een schaalvergroting in de branche plaatsvinden waarop we moeten inspelen. Als familie denken we dat we die slag het beste kunnen maken samen met een sterke partner. Die partner hebben we gevonden in De Eijk Groep." Met de overgang naar De Eijk Groep draagt Bert van Helvoirt de eindverantwoordelijkheid over aan de nieuwe eigenaar Erik Punt. Bert van Helvoirt begeleidt de overdracht mee en blijft betrokken bij zowel Van Helvoirt Groenprojecten als De Eijk Groep. Zijn zus Ank van Helvoirt blijft eveneens betrokken in haar huidige verbindende rol. Op termijn trekt De Eijk Groep een bedrijfsleider aan.


Van Helvoirt Groenprojecten

Het familiebedrijf was bijna 60 jaar in handen van familie Van Helvoirt. Walter van Helvoirt startte in 1964 op een stuk land van zijn ouders. In datzelfde jaar ontmoette hij zijn vrouw Annie die het bedrijf mee uitbouwde tot een hoveniers en groenvoorzieningsbedrijf aan de Berkelseweg in Berkel-Enschot. In 1996 verhuisde Van Helvoirt Groenprojecten naar de huidige locatie. Na het overlijden van Walter in 1999 nam zijn zoon Bert het bedrijf over. In 2021 kwam dochter Ank ook in het bedrijf werken. Samen besloten zij om de toekomst van het bedrijf op deze manier vorm te geven.
Bert van Helvoirt sluit af: "Mijn vader, Walter, zei altijd dat het bedrijf moest groeien als een eik. Na 60 jaar staat er een prachtige eik met allerlei vertakkingen naar aanleg, onderhoud, boomverzorging en advies. Met deze stap wordt deze solitaire boom onderdeel van een bos. De wereld verandert continu. En net zoals de bomen in het bos zien wij heel veel voordelen in dit nieuwe netwerk van De Eijk Groep."


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER