Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nieuwe Opleider voor Data Inspecteur Bomen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, zaterdag 30 september 2023
60 sec


Norminstituut Bomen en IPC Groene Ruimte hebben officieel hun samenwerking bekrachtigd. Deze markeert het begin van een nieuwe training en certificering voor Data Inspecteur Bomen (DIB) bij IPC Groene Ruimte, die later dit najaar van start zal gaan. De handtekening die het samenwerkingsverband bezegelde, werd vorige week op 27 september gezet tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte.


De Data Inspecteur Bomen (DIB) vervult een cruciale rol als schakel tussen besluitvormers en de actuele situatie in het veld. Het behalen van het DIB-certificaat bevestigt dat de benodigde kennis en vaardigheden aanwezig zijn om boomveiligheid te controleren, basisgegevens en onderhoudsstaat te registreren, en advies te geven. Deze competenties worden onderwezen volgens de methodiek uiteengezet in het Handboek Bomen 2022 van het Norminstituut Bomen.

Belang bomendata groeit

Het belang van gegevens over stads- en laanbomen groeit gestaag. Accurate boomgegevens stellen boombeheerders in staat weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot het bomenbestand in hun gemeente, of het nu gaat om collectieve beheermaatregelen of individuele boombeoordelingen.
Jannes Hoppenbrouwer, trainer van de DIB- training bij IPC Groene Ruimte: 'Zo weet de boombeheerder waar vanwege veiligheid of onderhoud snoei- of velmaatregelen getroffen moeten worden. Ook krijgt de beheerder inzicht in de verdeling van boomsoorten. Met deze informatie kan goed worden aangestuurd op soortvariatie binnen het bomenbestand.'


Zo weet de boombeheerder waar vanwege veiligheid of onderhoud snoei- of velmaatregelen getroffen moeten worden

Hybride programma

De nieuwe DIB-training, aangeboden door IPC Groene Ruimte, biedt professionals de mogelijkheid om zich te specialiseren in dit vitale vakgebied. De opleiding is opgezet als een hybride programma, waarbij zelfstudie via een elektronische leeromgeving wordt gecombineerd met fysieke lessen bij IPC Groene Ruimte. De zelfstudie dient voornamelijk als voorbereiding op de klassikale sessies, waardoor deelnemers reeds over de nodige basiskennis beschikken voordat ze aan de praktijkgerichte lessen beginnen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER