Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Digitale Steenbreek Atlas vernieuwd en uitgebreid

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, woensdag 24 mei 2023
70 sec


Cobra Groeninzicht voegt nieuwe modules toe

De digitale Steenbreek Atlas heeft een nieuwe, uitgebreide versie met actuele data. Een gratis basisatlas is te raadplegen door alle organisaties die zijn aangesloten bij Stichting Steenbreek. Losse modules geven uitgebreidere informatie per thema.


De Atlas bestaat uit een interactief online dashboard over de mate van verstening van tuinen en de openbare ruimte. De Atlas is ontwikkeld door Cobra Groeninzicht en vertaalt complexe data naar informatie met handelingsperspectief en brengt dat via Stichting Steenbreek bij de juiste doelgroep. Veel gemeenten krijgen hiermee inzicht in de ernst en omvang van de problemen op het gebied van verstening.

Modulaire opzet

'Die eerste versie van de Steenbreek Atlas is supergoed ontvangen', zegt Joost Verhagen, directeur van Cobra Groeninzicht. 'Het is een krachtig hulpmiddel voor de politiek, beleidsmakers en gebiedsbeheerders en brengt zowel problemen als de kansen in kaart. We merkten dat veel gemeenten in de voorgaande uitgebreide versie van de Atlas niet goed hun weg wisten te vinden. Gebruikers verdronken een beetje in de enorme hoeveelheid informatie die gepresenteerd werd. Dit jaar hebben we gekozen voor een andere opzet. Waar we vorig jaar nog experimenteerden met een uitgebreide Atlas per gemeente, kiezen we dit jaar voor een modulaire en thematische opzet.'


Verdiepings-Steenbreek Atlas

Naast de basis-Atlas, die tot op wijkniveau de informatie presenteert, zijn verschillende (betaalde) modules beschikbaar. Zo is er de Verdiepings-Atlas, die zoomt door naar buurt-, straat- en perceelsniveau. Op straatniveau wordt de mate van verstening publiek/privaat getoond en op perceelsniveau de resultaten van de 3-30-300-regel. Tevens is er de module 'Van omgevingsvisie naar concrete opgave'. Na een grondige analyse van de Omgevingsvisie en aanwezige beleidsstukken, wordt in deze module per buurt bijvoorbeeld aangegeven hoeveel bomen er geplant moeten worden, hoeveel ontsteend er moet worden en hoeveel parken er aangelegd moeten worden.


Webinar: uitleg over gebruik Atlas

Op donderdag 6 juli vindt er van 10.00 tot 11.00 uur een uitleg plaats over de mogelijkheden die Steenbreek Atlas (Basis, Verdiepingsatlas en de losse modules) biedt en hoe deze Atlas ingezet kan worden bij de actuele vraagstukken rondom vergroening, ontharding, gezondheid en klimaatverandering. Aanmelden kan via deze link.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Cruydt-Hoeck Kennisdagen 5 en 6 juni 2024
woensdag 5 juni 2024
t/m dinsdag 6 juni 0000
Donderdag 6 juni - Onkruidvrij-dag!
donderdag 6 juni 2024
Landelijke Ledenbijeenkomst VHG
dinsdag 11 juni 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER