Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

NK Tegelwippen weer van start

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, dinsdag 21 maart 2023
40 sec


Recordaantal Nederlandse gemeenten doet mee

Het NK Tegelwippen is weer begonnen. Tussen 21 maart en 31 oktober 2023 gaan Nederlanders massaal (tuin)tegels vervangen door groen om onze steden en dorpen klimaatbestendiger te maken en biodiversiteit te bevorderen.

Op de foto wethouders Wim Bijman (Enkhuizen), Dick Bennis (Hoorn), Nico Slagter (Stedebroec), Harry Nederpelt (Medemblik), Arthur Helling (Hoorn)
Op de foto wethouders Wim Bijman (Enkhuizen), Dick Bennis (Hoorn), Nico Slagter (Stedebroec), Harry Nederpelt (Medemblik), Arthur Helling (Hoorn)

Een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten doet mee aan het kampioenschap, dat in 2020 begon met twee gemeenten. Voor het eerst wordt dit jaar ook een tegelwip-competitie in Belgiƫ georganiseerd.

Groener Nederland

Op dit moment is ruim een derde van de Nederlandse tuinen voor minimaal de helft betegeld. Het NK Tegelwippen laat met dit kampioenschap zien dat het anders kan en dat iedereen zijn steentje kan bijdragen voor een groener Nederland.


Op dit moment is ruim een derde van de Nederlandse tuinen voor minimaal de helft betegeld

Lodewijk Hoekstra, Nederlands bekendste tv-tuinman, is ambassadeur van de campagne. "Je hoeft niet gelijk de hele tuin in een keer aan te pakken. Begin gewoon eens met het wippen van vier tegels en zet bijvoorbeeld wat biologische kruidenplantjes uit de supermarkt in de grond", aldus Hoekstra.

LEES OOK

Sinds de eerste editie in 2020 zijn al ruim 4,3 miljoen tegels verwijderd, wat gelijkstaat aan circa 55 voetbalvelden. Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen wordt georganiseerd in samenwerking met creatief bureau Frank Lee, de grondleggers van het NK Tegelwippen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER