Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Ginkel Groep start campagne 'Levende gebouwen voor Aardbewoners'

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, dinsdag 20 september 2022
47 sec


Bewustwordingscampagne belang van groen en levend gebouw

'Een gebouw is er niet langer alleen voor mensen of economische activiteit: het moet toegevoegde waarde bieden aan alle levende organismen die in de bebouwde, stedelijke omgeving kunnen leven', aldus de Koninklijke Ginkel Groep. Om bewustwording van het belang van groene, 'levende' gebouwen te vergroten, start het hoveniersbedrijf de campagne 'Levende gebouwen voor Aardbewoners'.

Levend gebouw Aeres Hogeschool Almere. Foto: Koninklijke Ginkel Groep
Levend gebouw Aeres Hogeschool Almere. Foto: Koninklijke Ginkel Groep

Een levend gebouw, een concept ontwikkeld door VHG, is een natuurinclusief gebouw waarin groen integraal is verwerkt: in, aan, om, en op het gebouw. Daarmee heeft het meerwaarde voor klimaat, natuur en economie. Vaak zijn er hernieuwbare energietoepassingen en wateradaptieve en -circulaire systemen toegepast en is de isolerende werking van groen bewust benut.

Groen in, op en aan gebouwen heeft daarbij positieve gezondheidseffecten. Het kan stress helpen reduceren, bevordert herstel bij ziekte, nodigt uit tot bewegen en beïnvloedt het binnenklimaat positief.

Whitepaper

Voor vastgoedontwikkelaars en opdrachtgevers, architecten, de bouwwereld, beheerders, inkopers en facilitaire managers lanceert de Koninklijke Ginkel Groep het whitepaper 'Levende gebouwen voor Aardbewoners' met inhoudelijke informatie en achtergrond over het levende gebouw. Welke eigenschappen hebben ze, welke oplossingen bieden ze, hoe bouw en onderhoud je ze? En bovenal, welke rol speelt groen (en water) in deze gebouwen?


Naast dit whitepaper publiceert de Ginkel Groep de komende periode blogs door diverse specialisten en worden er bijeenkomsten georganiseerd. Het whitepaper 'Levende gebouwen voor Aardbewoners' is aan te vragen via de website van de Koninklijke Ginkel Groep.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER