Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

GTH 2022: De ET Lander van Etesia

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Charlotte van Iersel, woensdag 31 augustus 2022
95 sec


Etesia introduceert op GroenTechniek Holland zijn nieuwste voertuig, de ET Lander. Het is een volledig elektrisch terreinvoertuig, gemaakt voor gebruik in de stad en in het groen, en ontwikkeld in de eigen fabriek van Etesia in de Franse Elzas. 'In Frankrijk heeft de wagen zijn sporen al verdiend; nu mag hij eindelijk ook in Nederland op de weg', aldus Marcel Zoontjens, salesmanager bij Etesia.


Kenmerken:

De ET Lander is 3,72 meter lang; het is een korte wendbare terreinwagen, zelfs in de kleinste steegjes. Hij heeft een draagkracht van 1000 kg en een trekkracht van maximaal 750 kg. Door zijn all-road-banden en hoge bodemvrijheid is hij geschikt voor verschillende lastige, hellende ondergronden. Daarnaast heeft de ET Lander een driezijdige kipper, en met zijn watertank en 230V-omvormer heb je alles bij je wat je nodig hebt. Het bedieningspaneel ziet eruit alsof iedereen deze wagen kan bedienen. Omdat de cabine van deze terreinwagen volledig van glas is, heeft hij geen dode hoeken, wat veilig is in drukke stedelijke gebieden. De ET Lander is volledig elektrisch met lithium- of loodzuurbatterijen; ook elektrische appratuur kan in de wagen worden opgeladen.


Geschiedenis

Etesia heeft een lange geschiedenis als het gaat om elektrische werktuigen. De eerste elektrische accumaaier van Outils Wolf-groep, waartoe Etesia behoort, dateert al uit 1973. In 2008 ontwikkelde het bedrijf een elektrische accumaaier en in 2012 kwam Etesia met de eerste elektrische zitmaaier met het model Bahia M2E op de markt. Voortbouwend op deze geschiedenis ontwikkelde Etesia de ET Lander. Deze kon al in 2018 worden geïntroduceerd in Frankrijk. Helaas duurde het nog even voordat de ET Lander de Nederlandse wegen op kon. Zoontjens: 'Voordat de ET Lander in ons land de weg op kon, moest er een lithiumaccu in worden geplaatst om te voldoen aan de vraag van de Nederlandse gebruiker. Ook was het belangrijk om een N1 certificering erop te hebben zodat het voertuig ook meteen op kenteken gezet kan worden in heel Europa Op dit moment is er de keus tussen een lithiumaccu of loodzuuraccu.


GroenTechniek Holland

We mogen weer. Vorig jaar kon de vijfde editie van de beurs GroenTechniek Holland wegens coronamaatregelen geen doorgang vinden, maar van 14 t/m 17 september is het zover. Etesia staat met zijn ET Lander op Veld D standnummer 8.04. De beurs wordt gehouden op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen. Voor het eerst worden de beurzen GroenTechniek Holland en AgroTechniek Holland gelijktijdig georganiseerd op hetzelfde terrein. Beide beurzen zullen hun eigen identiteit behouden wat betreft beursconcept en bezoekerswerving. Wel is er sprake van vrije doorloop tussen beide beurzen. Dit betekent dat bezoekers na afloop van hun bezoek aan GTH ook ATH kunnen bezoeken en omgekeerd.

Bij Etesia kunt u een gratis entree kaartje voor GroenTechniek Holland aanvragen. Klik op de link. Alle actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl en www.groentechniekholland.nl.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER