Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Demo: duurzame bestrijding invasieve exoten

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, woensdag 5 mei 2021
49 sec


De demo was bedoeld voor (potentiƫle) opdrachtgevers die zoeken naar nieuwe duurzame methoden en concepten voor de bestrijding van invasieve exoten

Afgelopen woensdag 7 april heeft Donker Groen Zwolle een (coronaproof) demo-ochtend georganiseerd over duurzame bestrijding van invasieve exoten. De demo was bedoeld voor (potentiƫle) opdrachtgevers die op zoek zijn naar nieuwe duurzame methoden en concepten voor de bestrijding van invasieve exoten.


Donker Groen is continu bezig nieuwe, duurzame technieken te ontwikkelen om invasieve exoten, zoals de Aziatische duizendknopen, de Reuzenbereklauw en de Reuzenbalsemien, te bestrijden. Belangrijk daarbij is dat de oplossing bijdraagt aan het behoud van een leefbare aarde voor mens, dier en natuur, aldus de groenvoorziener.

Totaalconcept

Tijdens een demo begin april heeft Donker een totaalconcept gelanceerd: het inventariseren en prioriteren van bestrijdingslocaties en het opstellen van een strategie per locatie. De groenvoorzieners werkt hiervoor samen met verschillende (kennis)partners, waaronder KING RootBarrier, ook aanwezig was bij de demo-ochtend. Gezamenlijk hebben de partijen enkele bestaande bestrijdingstechnieken laten zien en naar eigen zeggen een aantal die in ontwikkeling zijn.


'Het is van belang om verspreiding en verwildering van de exoten te voorkomen. Afhankelijk van de locatie en de prioriteit wordt, in overleg met de opdrachtgever, een plan opgesteld voor beheersing of bestrijding van exoten. Tevens wordt per locatie de meest geschikte behandel- / beheermethode ingezet om maximaal resultaat te bereiken. In het geval van bestrijding van de exoot is het natuurlijk zaak dat deze ook definitief wegblijft. Middels dit nieuwe concept van Donker Groen kunnen hier, in overleg met de opdrachtgever, ook garanties voor afgegeven worden, zodat deze hier geen omkijken meer naar heeft.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER