Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Betonnen "maaischild" dingt mee aan Infratech Innovatieprijs 2021

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, donderdag 10 december 2020
38 sec


Om maaischade aan (jonge) bomen, maar ook lichtmasten, communicatiepalen en andere objecten in de openbare ruimte te vermijden, ontwikkelde Essie bv in Capelle a/d IJssel het zogenaamde Eco2shield: een betonnen "schild" dat om de basis van de objecten geplaatst wordt. Het shield dingt mee aan de Infratech Innovatieprijs 2021.


De bedekkingselementen bestaan uit twee identieke delen. Eenmaal geplaatst op maaihoogte vormen ze een afgesloten geheel aan de voet van een object in de berm. Eco2shield belooft stabiel op een ondergrond te blijven liggen zonder het object te belasten.

"Maaischild"

Naast directe maaischade, belooft Eco2shield door de isolerende werking ook uitdroging van (jonge) bomen in hete zomerperiodes terug te brengen. Ook helpt het scheefgroei te voorkomen. Daarbij zou het maaien dankzij het "schild" sneller kunnen plaatsvinden, wat ook het brandstofverbruik vermindert. Wanneer de boom voldoende dik is gegroeid is het Eco2shield-element eenvoudig weer te verplaatsen naar een nieuwe jonge boom of ander object.


Infratech

Met de Innovatieprijs stimuleert Infratech innovatieve ideeën op het gebied van het bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen van infrastructuur. De Infratech-beurs staat vooralsnog gepland op 12 t/m 15 januari 2021 in Rotterdam Ahoy.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER