Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Zelfportret Vincent van Gogh in straatstenen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 12 juni 2019
40 sec


Tegenover de geboorteplek van Vincent van Gogh is het beroemde zelfportret verwerkt in de straatstenen. Naar een idee van architect Ton van Beek. Firma Krinkels heeft de klus geklaard.


Knap staaltje stratenwerk

Zundert staat niet alleen bekend om haar boomteelt, in 1853 is Vincent van Gogh er geboren. Een geschiedenis waar het dorp trots op is. Met het levensgrote mozaïek op de markt blijkt maar weer eens hóe trots. Wanneer je loopt over de straatstenen zul je slechts subtiele kleurverschillen opmerken in bestrating. Maar vanaf de oplopende entree naar het geboortehuis van Van Gogh, wat dienst doet als museum, is het portret goed te zien.


Groene wijzigingen

Dit zijn niet de enige wijzigingen die zijn doorgevoerd in het Brabantse kwekersdorp. De Molenstraat wordt heringericht tot fietsstraat. Een straat waarin fietsers voorrang hebben en auto’s te gast zijn. De straat wordt eenrichting om de verkeersdruk te verminderen. Tevens zijn in de Molenstraat vijftig bakken geplaatst met daarin 35 bomen die in Zundert worden gekweekt, een mooie verwijzing naar de boomteelt die zo belangrijk is voor de gemeente.
Het pleintje bij de Protestantse kerk (het Van Goghplein) is een verblijfsplaats geworden, de parkeerplaatsen hebben plaats gemaakt voor graseilanden met zitranden.




Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER