Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Zesde generatie aan het roer bij De Douglas

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 29 maart 2017
52 sec


Johan van Tuyl van Rovero en Andy Domen van De Douglas Boomkwekerijen staan in een van de kassen van de kwekerij. Zojuist is een vergunning binnengekomen voor de bouw van een nieuwe Roll Air-kas van 3.300 m2, voor extra productie.

De Douglas kweekt al zijn bomen uit zaad; jaarlijks worden zo'n twintig miljoen zaailingen geproduceerd. Daarvan gaan er zo'n vijf miljoen naar Polen om in een grotere plug doorgekweekt te worden.

In 1990 ging het bedrijf van de traditionele teelt in de volle grond over op pluggenteelt. De kraamkamer van de planten staat nog altijd in Wernhout, waar de zaden geautomatiseerd worden uitgezaaid in verschillende maten pluggen en waar de planten in 5,5 hectare folietunnels en 1 hectare kas worden opgekweekt, verdeeld over drie verschillende locaties.

Het bedrijf is klaar voor de toekomst, nadat de dochters van Domen - die alle drie een andere studie hebben gevolgd - besloten hun carrière binnen het familiebedrijf voort te zetten. Naast hen heeft ook schoonzoon Kevin aandelen in het bedrijf. Met Andy Domen erbij, is het met recht een familiebedrijf te noemen.

Kassen
De Douglas heeft 5,5 hectare tunnels in Nederland en drie in Polen. Daarvoor werkt het al jaren samen met Rovero. Verder uitbreiden dan met de nieuwe Roll Air-kas zal niet gebeuren. 'Wat we hebben, proberen we zo goed mogelijk te doen en daarmee moeten we de kost kunnen verdienen. We leggen liever de nadruk op de verbetering van de kweek dan op uitbreiding', aldus Andy Domen.

In Boom in Business 2 wordt uitgebreid aandacht besteed aan De Douglas.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER