Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Verticaal bos in Milaan nadert voltooiing

maandag 12 augustus 2013

De twee 'groene' torens in Milaan, die door de architect werden gedoopt tot een verticaal bos zijn bijna gereed. Het Bosco Verticale, een ontwerp van Stefano Boeri, heeft als doel om van de betonnen jungle Milaan, weer een groene jungle te maken.

De torenflats, bestaande uit 110 appartementen, worden momenteel voorzien van 700 bomen, 5.000 struiken en 11.000 planten. Zij zijn samen goed voor zo’n 1 hectare groen. Het Bosco Verticale wordt gebouwd op de balkons van de torenflats. Onder andere beuken, olijfbomen, appelbomen en eiken zullen de appartementen voorzien van een groen aanzicht. De beplanting zorgt volgens de architecten van het project voor filtering van het licht en ze beschermen tegen zonnestralen.

Daarnaast controleren de bomen en planten de CO2 en stof in de lucht, zodat in de appartementen geen verwarmings- of verkoelingssysteem nodig is. Het bos draagt bij aan een zogeheten microklimaat, wat wil zeggen dat dankzij de beplanting de temperatuur in de torenflats zal matigen ten opzichte van het mediterrane klimaat in Milaan. En dat is niet verkeerd tijdens de warme zomermaanden. Bewoners hoeven niet bang te zijn dat ze het bos zelf moeten snoeien en bewateren. Een automatisch irrigatiesysteem zorgt voor het nodige water en tuinmannen zullen het groen snoeien.

In Dak&Gevel Groen uitgave 1 van 2012 wordt uitgebreid aandacht besteed aan het park. Klik hier voor het artikel.

bron: Italië in Bedrijf en Stefano Boeri Architetti

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM