Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Marktplein Ede zaterdag feestelijk geopend

woensdag 4 juli 2018

Komende zaterdag 7 juli wordt het volledig nieuw ingerichte marktplein in Ede feestelijk geopend. Van 13 tot 23 uur zijn op het plein live bands, straattheater en kinderactiviteiten.

Burgemeester René Verhulst en wethouder Willemien Vreugdenhil zullen om 14.00 uur het startsein geven voor de officiële opening van het plein. Voor het ontwerp van het plein werd een wedstrijd uitgeschreven. Het ontwerp van Hosper Landschapsarchitectuur en stedenbouw werd uiteindelijk door de inwoners verkozen tot het winnaar. SmitsRinsma tekende voor de budgetbewaking en de technische ondersteuning.

Groene oase
De Edenaren kozen voor een ontwerp waarbij het grote, stenen marktplein van Ede verandert in een groene oase met ruimte voor terrassen, speelplekken en zitelementen. Het winnende ontwerp 'Van Marktplein naar Overtuin', diende van het plein weer een ontmoetingsplek te maken voor jong en oud. Het plein bevat daarnaast een fraaie watervoorziening, aangelegd door Rots Maatwerk. Deze fontein bevat 37 spuitertjes, ook wel 'bedriegertjes' genaamd en wordt 's avonds verlicht door ledspots met witte verlichting.

Wensen inwoners
Na inventarisatie enkele jaren geleden bleek dat de inwoners van Ede het oude Marktplein beschouwden als onprettig, leeg en ongezellig. In 2016 stelde de Stichting DOE voor om het marktplein in Ede opnieuw in te richten en daarbij inwoners naar hun wensen en mening te vragen. De voorbereiding van de werkzaamheden startten in januari van dit jaar.

Uitvoering
De uitvoering was in handen van aannemer Dusseldorp. Bij de aanleg was verder Public Outdoor Creations betrokken, een producent van inrichtingsproducten. Dat bedrijf leverde straatmeubilair en vergroenende inrichtingselementen.

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM