Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Varik krijgt definitief geen nevengeul dankzij protest

dinsdag 3 juli 2018

Foto: John Scholte
Het plan voor een omstreden nevengeul bij Varik en Heesselt gaat niet door. Politiek Den Haag gaat in plaats van de nevengeul voor dijkversterking, meldt De Gelderlander. Bewoners van Varik zijn daar maar wat blij mee.

Actiegroep Waalzinnig streed jarenlang tegen de nevengeul. Het plan was om bij hoogwater het water uit de Waal om te leiden via een zijrivier achter de dorpen langs. Met als resultaat dat Varik omringd zou worden met water en dijken. De bewoners waren bang dat ze in 'een badkuip met rondom hoge dijken' zouden komen te wonen.

Dijken versterken
Het protest van de actiegroep is een succes. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwhuizen heeft besloten om af te zien van de nevengeul. In plaats van de geul zullen de dijken versterkt worden in combinatie met afgravingen in de uiterwaarden.

Ruimtelijke claim
Wel wil de minister dat er een ruimtelijke claim op het gebied blijft liggen zodat er alsnog een nevengeul zou kunnen komen, mocht dit in de toekomst nodig zijn. Dat betekent dat er in het gebied geen woonwijken gebouwd mogen worden. De actiegroep is voor nu tevreden met deze oplossing.

Bron: De Gelderlander

door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM