Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Achterhoek kan processierups nauwelijks meer aan

zondag 10 juni 2018

De Achterhoek kampt met zo'n 150 tot 200 meldingen per dag over de eikenprocessierups. Bestrijdingsbedrijf Wolterinck stelt geen particulieren meer te kunnen helpen, meldt de Gelderlander.

Door de processierups werd in Didam de route van de avondvierdaagse aangepast en kregen mensen het advies om met een paraplu te wandelen. Wie een melding doet zal even geduld moeten hebben: de wachttijd bedraagt minstens vier weken.

Explosie
Het bedrijf Buha, dat voor de gemeente Doetinchem de openbare ruimte verzorgt, zegt 150 tot 200 meldingen per dag te krijgen. Het is volgens woordvoerder Charlotte Vink van het bedrijf een explosie. Wolterinck, het bedrijf dat ervoor wordt ingehuurd, heeft volgens haar al flink opgeschaald. Ze meldt dat de plaag nu zo groot is, dat deze niet meer valt te bestrijden.

Prioritering
Ook de gemeente Aalten meldt dat meldt de burgers dat Wolterinck de meldingen niet aan kan. Het gaat in Aalten om 50 meldingen per dag. Gemeenten houden een soort prioritering aan bij de bestrijding. In Aalten wordt de rups eerst binnen de bebouwde kom bestreden, met voorrang voor bomen bij scholen en speeltuinen.

Huisarts
Ook bedrijfsleider Twan Verhoeven van de Nationale Bomenbank sprak onlangs over een explosie van de rups. 'Het aantal meldingen van gemeenten, instellingen en burgers is enorm.' De brandhaartjes van de rups zorgen bij mens en dier voor ernstige jeuk en huidirritatie. Het leidt tot veel klachten: 'Veel mensen moeten zich bij hun huisarts melden om zich te laten behandelen.'

Bron: de Gelderlander

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM